Compania de distribuţie a Europharm ajunge pe mâna libanezilor de la Interbrands

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate /

Compania de distribuţie a Europharm ajunge pe mâna libanezilor de la Interbrands

Grupul farmaceutic britanic GSK va vinde distribuitorul braşovean de medicamente Europharm către compania de distribuţie de bunuri de larg consum Interbrands, în baza unui acord semnat marţi şi care urmează să fie supus aprobării Consiliului Concurenţei.

"Este un moment semnificativ pentru Europharm Distribuţie, care a devenit unul dintre cele mai importante companii de profil din România. Europharm joacă un rol important pe piaţa de distribuţie a produselor farmaceutice româneşti şi pentru GSK în România, astfel că, în analiza ofertei Interbrands, Grupul a ţinut cont de angajamentul cumpărătorului pentru continuitatea afacerii şi bunăstarea angajaţilor", a declarat George Katzourakis, SVP Head Europe Area, Pharma Europe. Părţile nu au comunicat termenii financiari ai tranzacţiei. Acordul a fost încheiat, ieri, între holdingul de companii care deţine GSK şi Interbrands Marketing & Distribution.

"În zilele următoare, vor fi depuse documentele necesare pentru aprobarea tranzacţiei de către Consiliul Concurenţei. Până la eventuala aprobare, Europharm Distribuţie rămâne deţinută integral de GSK şi continuă să fie gestionată ca o parte a acestui Grup. (...) Europharm Distribuţie va adăuga experienţei specifice industriei farmaceutice expertiza de marketing şi distribuţie a Interbrands", arată producătorul de medicamente. Tranzacţia face parte din strategia GSK de concentrare pe activitatea de bază, respectiv producţia de medicamente şi vaccinuri. Britanicii nu vor mai produce, însă, în ţara noastră: Fabrica Europharm va fi închisă, nefiind găsiţi cumpărători.

Europharm Distribuţie, una dintre cele mai importante cinci companii locale de distribuţie a medicamentelor, şi-a început activitatea în anul 1994, fiind deţinută atunci de omul de afaceri braşovean Mihai Miron. Ulterior, în 1998, Miron a vândut britanicilor şi afacerea de distribuţie, după ce cedase fabrica de medicamente Europharm pentru 45 de milioane de dolari. Anul trecut, depozitul central al distribuitorului a fost mutat în Chiajna, lângă Bucureşti.

Interbrands este, în România, cea mai importantă companie din domeniul distribuţiei şi comercializării de bunuri de larg consum, şi face parte din grupul Sarkis, cu afaceri în Cipru, Bulgaria, România, Belarus, Liban, Qatar, Irak şi Libia. Grupul Sarkis este controlat de fraţii Raymond Elias Sarkis şi Sarkis Elias Sarkis, de origine libaneză, cei care au pus bazele acestei afaceri în anul 1989. Compania a intrat pe piaţă odată cu producătorul american Procter & Gamble, care a fost primul său partener, în anul 1993.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS