Companiile IT&C din Braşov se organizează într-un cluster pentru inovare

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #IT /

Dragoş David, AMB: "Braşovul, locul patru în ţară la activităţile IT&C"

Aproximativ 40 de companii braşovene cu activităţi în domeniul IT&C sunt invitate să facă parte din "Clusterul pentru inovare şi tehnologie", iniţiat de Asociaţia ARMADA, care reuneşte Asociaţia Metropolitană, Camera de Comerţ şi Industrie Braşov şi Universitatea Transilvania, şi de compania Iceberg SRL.

Potrivit preşedintelui AMB, Dragoş David, Braşovul se situează pe locul patru în ţară în ceea ce priveşte activităţile din domeniul IT&C, atât din punct de vedere al numărului de angajaţi, cât şi din punct de vedere al afacerilor desfăşurate, după Bucureşti, Cluj şi Timiş. "În Braşov, avem 206 companii care activează în domeniul IT&C care au un număr de 1103 angajaţi, şi o medie a profitului de 12.181 de euro", a spus David, ieri, în cadrul evenimentului de consultare a companiilor cu privire la strategia de dezvoltare a domeniului de inovare şi tehnologie.

"Pentru perioada 2014 - 2020, am ales să formulăm o strategie de atragere a fondurilor europene de jos în sus, nu de sus în jos, cum am făcut în perioada 2007 - 2013, pentru că s-a dovedit că nu este chiar bine. Aşa că am lansat invitaţia către oamenii de afaceri de a ne întâlni şi a de a identifica ce probleme au ei cu adevărat, astfel încât să putem scrie proiecte care să ajungă să fie finanţate din fonduri europene", a explicat sursa citată.

"Analizele cu privire la industriile creative indică unanim un potenţial de creştere mult mai rapid faţă de restul economiei. Indiferent de statisticile şi metodologiile folosite, datele sunt clare: o parte importantă din economiile statelor dezvoltate, să zicem în jur de 10% în ocuparea forţei de muncă şi de circa 5% în producerea PIB, se sprijină direct pe efortul creativ al oamenilor, fără să socotim aici şi contribuţia lor indirectă în economie şi societate în general. Deşi mai greu, dacă nu imposibil de cuantificat în lipsa unor supoziţii de lucru, efectele de antrenare în economie sunt la fel unanim creditate cu influenţe majore asupra creşterii economice şi inovaţiei, precum şi a dezvoltării capitalului social", a spus, la rândul său, Ionuţ Ţaţa, preşedintele companiei Iceberg, în argumentarea demersului de iniţiere a "Clusterului pentru inovare şi tehnologie".

Clusterul are ca obiectiv general dezvoltarea, promovarea şi sprijinirea industriilor inovative - bazate pe valorificarea creativităţii şi noilor tehnologii, care produc valoare adăugată şi dezvoltare economică pentru Braşov, Regiunea Centru şi România - prin susţinerea iniţiativelor antreprenoriale, atragerea de investiţii, încurajarea inovării şi conectarea la piaţa globală. Asociaţia "Cluster pentru inovare şi tehnologie" va organiza un cadru profesional de realizare şi furnizare de servicii suport menit să contribuie la creşterea competitivităţii întreprinderilor din reţeaua de tip cluster.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

02 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8721
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0434
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3981
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.9394

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie