Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Complexul Oltenia vrea 400 milioane euro din listarea la bursă, în 2013

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Complexul Energetic Oltenia, compania înfiinţată în acest an prin fuziunea unităţilor de la Turceni, Rovinari şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, vrea să obţină, anul viitor, 400 milioane euro din lansarea unei oferte publice iniţiale de 15% din capital la BVB, pentru finanţarea unor investiţii de 1,2 miliarde euro.

Constantin Bălăşoiu, directorul sucursalei Craiova din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a declarat, citat de Mediafax: "Cifra de 400 milioane euro a fost determinată ca diferenţă între sursele proprii de finanţare şi necesarul de investiţii. Sigur va fi în 2013 (oferta de acţiuni la bursă - n.r.)". Domnia sa a adăugat că necesarul de investiţii al companiei este de 1,2 miliarde euro.

Complexul Energetic Oltenia produce aproximativ 18 TWh de electricitate anual, nivel apropiat de cel al Nuclearelectrica, şi are o cotă de peste 30% din piaţa producţiei de energie din România. Complexul Energetic Oltenia are 12 blocuri energetice, cu o putere instalată de 3.570 MW.

Pentru acest an, Complexul Energetic Oltenia estimează că va avea o cifră de afaceri de 900 milioane euro. Compania este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 77% din capital. Fondul Proprietatea are o participaţie de 21,5%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS