Comunicat de presă (CSN) Meridian: Şuetă europarlamentară pe tema proiectului de la Roşia Montană în Parlamentul României

Departamentul de comunicare şi mass-media
Comunicate de presă / 28 octombrie 2011

Confederaţia Sindicală Naţională Meridian, în numele sindicatului Viitorul Mineritului de la Roşia Montană, protestează faţă de modul netransparent în care s-a organizat şi desfăşurat astăzi, 28 octombrie 2011, la Palatul Parlamentului, în sala Comisiei de afaceri europene din Camera Depuţatilor, dezbaterea cu titlul "Adevăruri despre Roşia Montană".

Evenimentul a fost iniţiat de europarlamentarii Daciana Sârbu şi Rovana Plumb şi a avut ca singur obiectiv prezentarea unor "Minciuni despre Roşia Montană" prin gura unor persoane care pretindeau că sunt în cunoştinţă de cauză cu privire la situaţia complexă din această regiune. Din păcate, în jocul acesta a căzut victimă şi Preşedintele Comisiei de Mediu din Parlamentul European, domnul Jo Leinen, care fără să aibă posibilitatea să cunoască detaliile, tehnice, economice, sociale şi medioambientale ale acestui proiect, a fost nevoit să aibă o poziţie pe această temă, care cel puţin din punctul nostru de vedere, nu este în spiritul valorilor social-democrate.

De-a lungul timpului, partidele de stânga au fost de multe ori partenerii organizaţiilor sindicale pentru că aveau ca principale obiective crearea de locuri de muncă de calitate şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi de muncă ale muncitorilor. Social-democraţii de astăzi sunt mai interesaţi să promoveze sloganuri ecologiste (care nici măcar nu le aparţin) decât să se implice în acţiuni politice care ar putea contribui la crearea de noi locuri de muncă pentru cei pe care pretind că-i reprezintă.

Sindicatele nu sunt oarbe, surde sau mute cu privire la preocupările pentru protecţia mediului înconjurător. Prin acţiunile pe care le-am întreprins, am demonstrat că ne interesează acest aspect vital pentru calitatea vieţii membrilor noştri. Respingem însă, abordarea talibană promovată în evenimente de acest tip, în care un întreg partid politic este angajat de câţiva membrii ai săi, în "paradiscuţii"care nu-i fac cinste atâta timp cât o mare parte din votanţii dumnealor provin şi din zonele miniere.

Europarlamentarii PSD încearcă cu rea-credinţă să acrediteze ideea interzicerii tehnologiei de procesare a minereurilor aurifere prin leşierea cu cianuri, deşi acest proces tehnologic, este folosit în condiţii de siguranţă atât în Uniunea Europeană cât şi în lume. Comisia Europeană a declarat în repetate rânduri că interzicerea acestei tehnologii ar conduce la dispariţia mineritului aurifer în UE, cu efecte dezastruoase pentru comunităţile miniere care trăiesc din această activitate şi industriile colaterale.

Nu înţelegem cauza pe care o reprezintă cele două europarlamentare ce pretind că apără interesul naţional, atât timp cât demersurile lor ar putea să conducă la măsuri ce vor face imposibilă extracţia auriferă în România, chiar şi pentru statul român.

Ca răspuns la politica "pumnului în gură" aplicată preşedintelui CSN Meridian pe parcursul evenimentului mai sus menţionat, în care punctul de vedere al sindicatelor miniere nu a putut să fie prezentat datorită opoziţiei doamnei Daciana Sârbu, în zilele ce urmează, CSN Meridian va transmite o scrisoare domnului Jo Leinen, Preşedintelui Comisiei de Mediu din Parlamentul European, în care vom prezenta poziţia organizaţiei noastre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9194
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1766
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5481
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7550
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.2482

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro