Concurs pentru burse în străinătate

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 21 martie

Concurs pentru burse în străinătate

Obţinerea unei burse pentru continuarea studiilor universitare în străinătate necesită mai mulţi paşi. Ministerul Educaţiei, prin Agenţia de Credite şi Burse de Studii, organizează concurs în vederea acordării burselor în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat şi de doctorat, pentru stagii postdoctorale şi de cercetare. "Concursul naţional pentru acordarea acestor burse se desfăşoară conform Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului naţional de acordare a burselor în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat şi de doctorat, pentru stagii postdoctorale şi de cercetare, aprobat prin ordinul nr. 3.790/2023", precizează ministerul. La concursul naţional participă cetăţenii români, cu domiciliul stabil în România, din cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat şi particular acreditate, din Academia Română şi din institutele de cercetare din subordinea sau din structura acestora, care se încadrează în una din următoarele categorii: - studenţi în ultimul an la studii universitare de licenţă; - studenţi la studii universitare de masterat; - studenţi - doctoranzi; - cadre didactice titulare din instituţiile de învăţământ superior de stat şi particular acreditate; - cercetători.

Înscrierea la concursul naţional se face prin depunerea unui dosar de candidatură la Registratura Agenţiei de Credite şi Burse de Studii/prin transmiterea acestuia prin poştă/prin curier/online până la termenul-limită anunţat: 2 mai 2023, mai spune ministerul Educaţiei. Bursele instituite prin H.G. nr. 118/2023 se acordă pentru stagii de studii universitare de masterat şi de doctorat, pentru stagii postdoctorale şi de cercetare, în domeniile de interes ale României aprobate anual prin ordin al ministrului educaţiei, persoanelor care sunt cetăţenii români, cu domiciliul stabil în România şi provin din cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat şi particular acreditate, din Academia Română şi din institutele de cercetare din subordinea sau din structura acestora.

Beneficiarii acestor burse primesc de la Ministerul Educaţiei, prin Agenţia de Credite şi Burse de Studii: o bursă lunară destinată plăţii unor taxe şcolare şi, eventual, acoperirii cheltuielilor de hrană şi cazare, în limita cuantumurilor stabilite; transport dus-întors, cu avionul, cu trenul sau cu autocarul, din România până la locul de stagiu şi retur, o singură dată pe an universitar; plata unui tarif suplimentar pentru bagaje de cel mult 32 kg, în afara celor incluse în costul biletului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

08 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9543
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6181
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0759
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7545
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.0518

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro