Conducerea "Oil Terminal" nu aprobă distribuirea de dividende suplimentare

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 mai 2017

Conducerea "Oil Terminal" nu aprobă distribuirea de dividende suplimentare

Consiliul de Administraţie al "Oil Terminal" (OIL) a decis, ieri, să avizeze propunerea de neredistribuire/ nedistribuire sub formă de dividende suplimentare a unor sume existente în contabilitate, la finalul anului trecut, din conturile "Alte rezerve" şi "Rezultatul reportat", potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Decizia vine după ce, pe 17 mai, Ministerul Finanţelor a solicitat companiei să prezinte "propunerile organelor de conducere de repartizare sub formă de dividend / vărsământ la bugetul statului a sumelor existente în contabilitate la alte rezerve şi rezultatul reportat", conform OUG 29/2017.

Conducerea companiei şi-a motivat hotărârea cu următoarele considerente: "- sumele existente în sold la 31.12.2016 în contul «Alte rezerve/analitic Surse proprii de finanţare» reprezintă surse constituite din profitul net al anilor anteriori conform aprobărilor Adunării Generale a Acţionarilor, care au fost utilizate pentru finanţarea cheltuielilor de investiţii; - sumele existente în sold la 31.12.2016 în contul «Rezultat reportat» nu pot fi propuse pentru redistribuirea unor dividende suplimentare deoarece soldul acestui cont este debitor ca urmare a înregistrării la 31 decembrie 2014 (în conformitate cu IAS 8 «Politici contabile, modificări ale estimărilor contabile si erori») a impozitului pe profitul amânat aferent rezervelor din reevaluare pentru anii 2011-2013 pe seama capitalurilor proprii, prin cont «Rezultat reportat provenit din corectarea erorilor contabile» în corespondenţă cu contul «Impozit pe profit amânat»".

Conducerea "Oil Terminal" precizează că prevederile OUG nr. 29/2017 se referă la sumele existente în soldul creditor al contului "Rezultat reportat".

Societatea precizează că nu poate asigura plata unor dividende suplimentare în cursul anului 2017, altele decât cele în valoare de 14.225.638 lei aprobate prin Hotărârea AGOA nr. 4/26.04.2017, deoarece din proiecţia Fluxului de numerar estimat pentru anul 2017 (întocmit pe baza BVC aprobat conform Hotărârii AGOA nr.3/18.04.2017) rezultă că disponibilităţile băneşti existente la 31.12.2016 (inclusiv depozite bancare constituite) trebuie să acopere: - plata dividendelor către toţi acţionarii cu termen scadent de plată în data de 06.06.2017, - finanţarea din surse proprii (amortizare) a cheltuielilor de investiţii aprobate prin BVC 2017 conform Hotărârii AGOA nr.3/18.04.2017 , - rambursarea ratelor aferente creditelor în derulare, - necesarul de lichidităţi pentru asigurarea efectuării cheltuielilor de exploatare necesare desfăşurării activităţii curente în condiţii de siguranţă.

OIL Terminal a realizat, în primul trimestru din acest an, un profit net de 6,77 milioane lei, în scădere cu 4,5%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, reiese din rezultatele financiare transmise Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 1,7%, de la 37,3 milioane lei, în primul trimestru din 2016, la 36,7 milioane lei în T1 2017.

Compania Oil Terminal Constanţa este controlată de Ministerul Energiei, care deţine 59,62% din acţiuni, şi are aproape 1.000 de angajaţi.

Oil Terminal a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 160,5 milioane lei, în urcare cu 16% faţă de anul anterior.

Compania estimează că va încheia anul cu un profit net de 3,18 milioane de lei, pe fondul unor afaceri de 155,5 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. .....Sa vedem ce Hotarare iau ROMGAZ ??? deoarece si acolo este aceiasi situtie...insa acolo situatia este "pozitiva "financiar...au de toate ..rezerva mare...lichiditate f.buna etc poate ca macar o sa aduca dividentul de la 2.49 la 2,7 cat a fost anul trecut...desi au o rezerva buna si pot aduce dividentul la 3 lei /actiune

    Numai directorul zice ca nu are bani,ce zice noul prezident ? e ca la comunisti, el a fost pus politic si nu are curajul sa supere pe cineva, directorul a zis ca e bine sa faca majorare de capital social de 4,4 ori(38 de hectare fac mai mult decat celelalte o suta si ceva de hectare cu instalatii cu tot,numai un om cu mentalitate comunista poate sa gabdeasca asa) ca sa faca el ce vrea cu gasca lor de smecheri, mai cara-te ma de acolo si vezi daca neavand spate politic da cineva un ban pe tine.

    1. Pai daca el nu are nici o actiune la OIL Terminal de aceea el gandeste asa,vrea sa participe la premii si bonusuri,vrea sa fie statul si mai major daca pot sa spun asa ca sa nu-l mai intrebe cei care au dat pe actiuni ce investitii s-au facut in anii anteriori....

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro