CONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIATUL FEMININ" / GABRIELA MIHAELA VOICILĂ, MINISTERUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI:"Unde sunt antreprenori este creaţie, unde sunt femei antreprenor este creaţie divină"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 16 mai 2018

"Unde sunt antreprenori este creaţie, unde sunt femei antreprenor este creaţie divină"

Acolo unde sunt mulţi antreprenori este creaţie, acolo unde sunt multe doamne antreprenor este creaţie divină, consideră Gabriela Mihaela Voicilă, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA). În opinia domniei sale, antreprenoriatul înseamnă bucurii, o situaţie mai bună, însă mai puţin timp pentru familie: "Luate la un loc, antreprenoriatul înseamnă împliniri (...) Fiecare dintre noi are nevoie de validare, pentru că am construit, am creat ceva".

Printre altele, reprezentantul MMACA a evidenţiat că mediul nos­tru de afaceri nu are forţă de muncă suficientă şi un cadru legislativ optim, însă a menţionat că nu numai ţara noastră are probleme cu forţa de muncă şi că autorităţile se pregătesc să aducă în ţară muncitori din alte state.

Autorităţile noastre au o serie de proiecte prin care să susţină dezvoltarea antreprenoriatului feminin, a spus Gabriela Mihaela Voicilă, afirmând: "Statul român şi Uniunea Europeană ne aşteaptă să le luăm banii". Domnia sa a menţionat că printre programele existente se numără atât Start-Up Nation, cât şi unele programe care se adresează în principal femeilor din mediul rural care doresc să înceapă activităţi de meşteşugărit şi artizanat şi programe elveţiene pentru femeile antreprenor din România (cu dobânzi preferenţiale şi sprijin pe partea de logistică).

Domnia sa a ţinut să precizeze că oamenii sunt tentaţi să remarce tot ceea ce începe cu "nu", adresându-se femeilor antreprenor din sală: "Vă rog să încercăm, să învăţăm să vedem şi lucrurile care funcţionează, pentru că nemulţumiri sunt peste tot".

Gabriela Voicilă este de părere că globalizarea ne-a luat prin surprindere, subliniind că suntem blocaţi pentru că piaţa internă nu poate înghiţi mai mult, "fiind reprezentată de mari coloşi care au supermarketuri".

Secretarul de stat a amintit că, în trecut, am avut exporturi importante de mobilă în fosta URSS, întrebându-se de ce nu am putea să facem acest lucru şi acum, în condiţiile în care mobila noastră se ridică la standarde pe care nu le-am avut până acum.

"Produsele bio vor merge din ce în ce mai bine", mai opinează domnia sa, menţionând că la mare căutare sunt şi vinurile româneşti.

"Există multe şanse, important este să le încercăm. Avem nevoie de dumneavoastră. Noi, statul, ştim şi uşile care vi se închid fără motiv şi vă cunoaştem greutăţile", s-a adresat reprezentantul MMACA femeilor antreprenor prezente la eveniment.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. SI UNDE SUNT MINISTRI FEMEI?

  SI 

  PRIMUL MINISTRU FEMEIE?

  ACOLO CE ESTE? 

  1. Dezastru TOTAL!

  Pentru că articolul cu declaraţia domniei sale nu permite opinii ! :-(

  Stimată doamnă, în ce an s-a privatizat Bancpost şi cu cine ? 

  Câţi ani au trecut de atunci şi până Bancpost a fost cumpărată de Banca Transilvania ? Probabil că mai mulţi de cinci-şase...

  In rest, toate cele bune vă doresc. 

  Unde sunt antreprenori este creaţie, unde sunt barbati antreprenori este creaţie divină.

  Daca un barbat rostea aceste cuvinte...discriminare, feministe, taraboi si panica 

  !!! 

  Bate câmpii rău de tot. Cam in linie cu privirea aceea suspectă că ne-a cam părăsit planeta sau solul și stă pe un norișor. Auzi idee stupidă - deci nu ești antreprenor dacă nu îți asumi minim 7 angajați?????? Eu zic să înceapă să consume cu încredere medicamente de la catena :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

22 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9232
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5644
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6092
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.9858

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro