CONFERINŢA "BURSA": "AVANTAJELE MEDIERII ÎN REZOLVAREA CONFLICTELOR"/DORIN BĂDULESCU:"Medierea - mai ieftină şi mai avantajoasă decât justiţia"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 27 februarie 2013

"Avantajul enorm al costurilor este reprezentat de rapiditatea recuperării unor sume de bani", a precizat Dorin Valeriu Bădulescu.

"Avantajul enorm al costurilor este reprezentat de rapiditatea recuperării unor sume de bani", a precizat Dorin Valeriu Bădulescu.

Medierea este mult mai ieftină şi mai avantajoasă decât justiţia clasică, potrivit lui Dorin Valeriu Bădulescu, preşedintele Consiliului de Mediere. Domnia sa susţine că, în Uniunea Europeană, doar 5% din costurile unui proces în justiţie reprezintă cheltuielile pentru mediere, toată zona de litigii putând fi abordată de mediatori.

"Avantajul enorm al costurilor este reprezentat de rapiditatea recuperării unor sume de bani", a precizat domnia sa, subliniind că, în procesul de mediere, sunt evitate, printre altele, taxele de timbru.

Alte avantaje ale medierii sunt rapiditatea, flexibilitatea procedurilor, confidenţialitatea şi participarea directă a părţilor, potrivit domnului Bădulescu.

Domnia sa a precizat: "Nu avem un cadru foarte riguros, mediatorul putându-se deplasa la sediul părţilor. Nu există posibilitatea ca mediatorii să influenţeze soluţia, mediatorul fiind neutru şi imparţial. În cadrul procedurilor de mediere, nu este pus în faţa auditorului business-ul părţilor implicate, iar mediatorul este obligat să păstreze secret obiectul medierii, dacă părţile optează pentru acest lucru".

Dorin Bădulescu a precizat că rata mare de succes a medierii este garantată, peste 90% din cei care apelează la această procedură identificând o soluţie de conciliere cu partea adversă.

Potrivit preşedintelui Consiliului de Mediere, în cadrul unei conferinţe internaţionale de profil s-a ajuns la concluzia că singura soluţie viabilă în rezolvarea problemelor comerciale şi civile între persoane din state diferite ale UE este medierea.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro