CONFERINŢA "BURSA": "AVANTAJELE MEDIERII ÎN REZOLVAREA CONFLICTELOR"/DORIN BĂDULESCU: "Medierea - mai ieftină şi mai avantajoasă decât justiţia"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 27 februarie 2013

"Avantajul enorm al costurilor este reprezentat de rapiditatea recuperării unor sume de bani", a precizat Dorin Valeriu Bădulescu.

"Avantajul enorm al costurilor este reprezentat de rapiditatea recuperării unor sume de bani", a precizat Dorin Valeriu Bădulescu.

Medierea este mult mai ieftină şi mai avantajoasă decât justiţia clasică, potrivit lui Dorin Valeriu Bădulescu, preşedintele Consiliului de Mediere. Domnia sa susţine că, în Uniunea Europeană, doar 5% din costurile unui proces în justiţie reprezintă cheltuielile pentru mediere, toată zona de litigii putând fi abordată de mediatori.

"Avantajul enorm al costurilor este reprezentat de rapiditatea recuperării unor sume de bani", a precizat domnia sa, subliniind că, în procesul de mediere, sunt evitate, printre altele, taxele de timbru.

Alte avantaje ale medierii sunt rapiditatea, flexibilitatea procedurilor, confidenţialitatea şi participarea directă a părţilor, potrivit domnului Bădulescu.

Domnia sa a precizat: "Nu avem un cadru foarte riguros, mediatorul putându-se deplasa la sediul părţilor. Nu există posibilitatea ca mediatorii să influenţeze soluţia, mediatorul fiind neutru şi imparţial. În cadrul procedurilor de mediere, nu este pus în faţa auditorului business-ul părţilor implicate, iar mediatorul este obligat să păstreze secret obiectul medierii, dacă părţile optează pentru acest lucru".

Dorin Bădulescu a precizat că rata mare de succes a medierii este garantată, peste 90% din cei care apelează la această procedură identificând o soluţie de conciliere cu partea adversă.

Potrivit preşedintelui Consiliului de Mediere, în cadrul unei conferinţe internaţionale de profil s-a ajuns la concluzia că singura soluţie viabilă în rezolvarea problemelor comerciale şi civile între persoane din state diferite ale UE este medierea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb