CONFERINŢA "BURSA": "AVANTAJELE MEDIERII ÎN REZOLVAREA CONFLICTELOR"/RADU GRAŢIAN GHEŢEA:"Vrem ca, alături de ANPC, să creştem gradul de conştientizare cu privire la mediere"

Ziarul BURSA #Companii / 27 februarie 2013

"Vrem ca, alături de ANPC, să creştem gradul de conştientizare cu privire la mediere"

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) analizează iniţierea unui proiect de lege care să fie propus Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi care să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a populaţiei cu prvire la mediere, a declarat preşedintele asociaţiei, Radu Graţian Gheţea.

Domnia sa a precizat că ARB a inclus între proiectele derulate împreună cu Banca Mondială, încă din anul 2007, crearea Ombudsmanului în ţara noastră, lovindu-se, însă, de o lipsă de interes din partea mediatorilor.

"Am dorit să creăm o asociaţie de mediere care să fie subvenţionată de către comunitatea bancară, însă ne-am lovit de o reacţie vehementă a mass-media, fiind suspectaţi că dorim să influenţăm rezultatul", a precizat Radu Graţian Gheţea.

Criza financiară a făcut necesară utilizarea tot mai puternică a medierii, ceea ce a dus, în 2010, la apariţia primilor mediatori specializaţi în domeniul bancar, a arătat preşedintele ARB, care şi-a exprimat nemulţumirea pentru faptul că Asociaţia de Mediatori din Domeniul Financiar Bancar (FINBAN) nu este suficient de cunoscută la nivelul societăţii. Domnia sa şi-a exprimat speranţa că, odată cu intrarea în vigoare a noii legislaţii în domeniu, serviciile asociaţiei să devină mai utilizate.

"Mediul bancar nu este doar un susţinător al medierii, ci insistă ca prima mediere să aibă loc la bancă, în absenţa unui mediator", a mai precizat Radu Graţian Gheţea.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro