CONFERINŢA "BURSA": "AVANTAJELE MEDIERII ÎN REZOLVAREA CONFLICTELOR"/RALUCA MIHALCEA:"Este foarte important ca mediatorii să fie profesionişti şi implicaţi"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 27 februarie 2013

Este foarte important ca, în procesul de mediere, mediatorii să fie profesionişti şi implicaţi, a spus Raluca Mihalcea, consilierul personal al Mariei Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri.

Raluca Mihalcea a precizat că mediatizarea procesului de mediere este deosebit de importantă, adăugând: "Doamna Grapini sprijină echitatea, onestitatea şi transformarea mediului de afaceri din România într-unul atractiv. Maria Grapini apreciază în mod pozitiv intrarea în vigoare a dis­poziţiilor codului de procedură civilă privind Soluţionarea litigiilor fie prin conciliere, fie prin mediere".

Noul Cod de Procedură Civilă, care a intrat în vigoare la data de 15 februarie anul curent, prevede, printre altele, ca părţile implicate într-un conflict să prezinte, înainte de începerea unui proces în justiţie, dovada participării la o şedinţă de informare despre mediere. Procedura de mediere este utilizată ca mijloc alternativ de soluţionare a litigiilor, în scopul degrevării instanţelor de judecată (pe durata desfăşurării medierii, judecata este suspendată).

Sancţiunea inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată, în cazul neîn­deplinirii de către reclamant a obligaţiei de a participa la şedinţa de informare privind medierea, a fost amânată pentru 1 august 2013.

În decembrie, anul trecut, a fost aprobată o Ordonanţă de Urgenţă care stabilea că sancţiunea ar fi urmat să fie aplicată de la 1 februarie 2013.

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Oct. 2023
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7191
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1701
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7415
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.1602

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb