Abonament gratuit

CONFERINŢA "BURSA": "AVANTAJELE MEDIERII ÎN REZOLVAREA CONFLICTELOR"/TUDOR TATU:"Medierea pătrunde greu în domeniul financiar-bancar"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii /

Medierea în domeniul financiar-bancar poate avea doar efecte benefice în rezolvarea disputelor dintre debitori şi creditori, este de părere Tudor Tatu, preşedintele Uniunii Mediatorilor Bancari.

Domnia sa susţine că, deocamdată, medierea pătrunde greu, "din păcate", în acest domeniu, cu toate eforturile depuse de mediatori.

Tudor Tatu, care susţine specializarea mediatorilor pe domenii, a sub­liniat că, deşi există legislaţia care reglementează medierea de mai mulţi ani, aceasta nu este foarte cunoscută în domeniu: "Medierea între bănci şi clienţi poate aduce foarte multe beneficii în rezolvarea conflictelor din domeniu. Deşi există legislaţie specifică în domeniu, aceasta este puţin cunoscută, în ciuda eforturilor depuse de mediatori. Rezolvarea litigiilor prin mediere este mult mai rapidă decât soluţionarea conflictului în instanţe".

Domnul Tatu susţine că Uniunea Europeană recomandă ca medierea să fie gratuită, iar dacă nu este posibil acest lucru, tariful să fie sub 50 de euro.

Legea interzice persoanelor care lucrează în domeniul financiar-bancar să medieze conflictele din domeniu, a mai spus Tudor Tatu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie