CONFERINŢA "BURSA": "AVANTAJELE MEDIERII ÎN REZOLVAREA CONFLICTELOR"/TUDOR TATU:"Medierea pătrunde greu în domeniul financiar-bancar"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 27 februarie 2013

Medierea în domeniul financiar-bancar poate avea doar efecte benefice în rezolvarea disputelor dintre debitori şi creditori, este de părere Tudor Tatu, preşedintele Uniunii Mediatorilor Bancari.

Domnia sa susţine că, deocamdată, medierea pătrunde greu, "din păcate", în acest domeniu, cu toate eforturile depuse de mediatori.

Tudor Tatu, care susţine specializarea mediatorilor pe domenii, a sub­liniat că, deşi există legislaţia care reglementează medierea de mai mulţi ani, aceasta nu este foarte cunoscută în domeniu: "Medierea între bănci şi clienţi poate aduce foarte multe beneficii în rezolvarea conflictelor din domeniu. Deşi există legislaţie specifică în domeniu, aceasta este puţin cunoscută, în ciuda eforturilor depuse de mediatori. Rezolvarea litigiilor prin mediere este mult mai rapidă decât soluţionarea conflictului în instanţe".

Domnul Tatu susţine că Uniunea Europeană recomandă ca medierea să fie gratuită, iar dacă nu este posibil acest lucru, tariful să fie sub 50 de euro.

Legea interzice persoanelor care lucrează în domeniul financiar-bancar să medieze conflictele din domeniu, a mai spus Tudor Tatu.

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Oct. 2023
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7191
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1701
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7415
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.1602

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb