Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

CONFERINŢA "BURSA": "AVANTAJELE MEDIERII ÎN REZOLVAREA CONFLICTELOR"/TUDOR TATU:"Medierea pătrunde greu în domeniul financiar-bancar"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii /

Medierea în domeniul financiar-bancar poate avea doar efecte benefice în rezolvarea disputelor dintre debitori şi creditori, este de părere Tudor Tatu, preşedintele Uniunii Mediatorilor Bancari.

Domnia sa susţine că, deocamdată, medierea pătrunde greu, "din păcate", în acest domeniu, cu toate eforturile depuse de mediatori.

Tudor Tatu, care susţine specializarea mediatorilor pe domenii, a sub­liniat că, deşi există legislaţia care reglementează medierea de mai mulţi ani, aceasta nu este foarte cunoscută în domeniu: "Medierea între bănci şi clienţi poate aduce foarte multe beneficii în rezolvarea conflictelor din domeniu. Deşi există legislaţie specifică în domeniu, aceasta este puţin cunoscută, în ciuda eforturilor depuse de mediatori. Rezolvarea litigiilor prin mediere este mult mai rapidă decât soluţionarea conflictului în instanţe".

Domnul Tatu susţine că Uniunea Europeană recomandă ca medierea să fie gratuită, iar dacă nu este posibil acest lucru, tariful să fie sub 50 de euro.

Legea interzice persoanelor care lucrează în domeniul financiar-bancar să medieze conflictele din domeniu, a mai spus Tudor Tatu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS