CONFERINŢA BURSA - FINANŢAREA EUROPEANĂ, O ŞANSĂ A ECONOMIEI NOASTRE/DAN PAUL, ASOCIAŢIA BROKERILOR: Ne vom gândi de două ori înainte să mai accesăm fonduri

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 31 mai 2012

Ne vom gândi de două ori înainte să mai accesăm fonduri

Procesul de accesare a fondurilor europene este unul foarte greoi şi birocratic, este de părere Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, care derulează un proiect european prin POSDRU. Domnia sa a declarat că, deşi este mulţumit de modul în care se derulează acest proiect, nu este sigur dacă va mai accesa fonduri europene: "Suntem în cei 3% care cheltuiesc legal banii europeni (...) Cred că ar trebui o mai mare înţelegere şi flexibilitate la POSDRU pentru cei care derulează banii în regulă. Pentru că noi ne vom gândi de două ori înainte de a mai accesa fonduri. A fost o muncă foarte mare şi foarte multă birocraţie. Dacă vom continua să avem o birocraţie mai mare ca la Bruxelles, nu vom avea niciodată o rată de absorb-ţie de 100%".

Domnia sa a precizat că, în prezent, întâmpină unele dificultăţi legate de rambursarea banilor şi a TVA: "Este un proiect frumos, dar avem şi neîmpliniri. Ultimele rambursări decurg greu, primim din ce în ce mai greu TVA înapoi, există raportări necorelate la POSDRU".

De asemenea, faptul că au apărut unele instrucţiuni după ce a început derularea proiectului desfăşurat de Asociaţia Brokerilor a îngreunat întregul proces, întrucât a fost nevoie de efectuarea "unor modificări din urmă", a mai spus Dan Paul. Proiectul prezentat de domnia sa vizează organizarea a zece cursuri în domeniul pieţei de capital.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb