CONFERINŢA BURSA - FINANŢAREA EUROPEANĂ, O ŞANSĂ A ECONOMIEI NOASTRE/MALETA MARINESCU, POS CCE:Mediul privat învaţă încă regulile europene

A.T.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 31 mai 2012

Corecţiile impuse de Comisia Europeană în cadrul programelor finanţate din fonduri structurale nu sunt cauzate numai de sistemul birocratic din cadrul autorităţilor de management şi a celor locale, ci şi de greşeli pe care le fac beneficiarii, a declarat Maleta Marinescu, director general adjunct AM POS CCE. Domnia sa a subliniat că mediul privat învaţă încă regulile europene, normele de management şi de conduită.

Oficialul POS CCE a subliniat: "Nevoia de finanţare este acută din cauza crizei. Mulţi beneficiari nu reuşesc să găsească fondurile pentru cofinanţare nu numai din cauza situaţiei precare a companiilor lor, ci şi din cauza băncilor, care încă sunt reticente".

În cadrul POS CCE, cererile depăşesc de 5-7 ori disponibilul de finanţare pe anumite operaţiuni. Astfel, Autoritatea de Management a dispus relocări de fonduri în cadrul POS CCE către operaţiunile foarte solicitate.

Doamna Marinescu apreciază că majoritatea proiectelor care au rămas fără finanţare europeană nu sunt balast aşa cum le-a catalogat analistul economic Ionel Blănculescu. Rata mare de respingere a proiectelor este cauzată de lipsa finanţării în cadrul bugetelor alocate pe anumite operaţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

25 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9440
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3816
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7642
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9008
Gram de aur (XAU)Gram de aur258.9166

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro