CONFERINŢA BURSA - FINANŢAREA EUROPEANĂ, O ŞANSĂ A ECONOMIEI NOASTRE/MALETA MARINESCU, POS CCE:Mediul privat învaţă încă regulile europene

A.T.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

Corecţiile impuse de Comisia Europeană în cadrul programelor finanţate din fonduri structurale nu sunt cauzate numai de sistemul birocratic din cadrul autorităţilor de management şi a celor locale, ci şi de greşeli pe care le fac beneficiarii, a declarat Maleta Marinescu, director general adjunct AM POS CCE. Domnia sa a subliniat că mediul privat învaţă încă regulile europene, normele de management şi de conduită.

Oficialul POS CCE a subliniat: "Nevoia de finanţare este acută din cauza crizei. Mulţi beneficiari nu reuşesc să găsească fondurile pentru cofinanţare nu numai din cauza situaţiei precare a companiilor lor, ci şi din cauza băncilor, care încă sunt reticente".

În cadrul POS CCE, cererile depăşesc de 5-7 ori disponibilul de finanţare pe anumite operaţiuni. Astfel, Autoritatea de Management a dispus relocări de fonduri în cadrul POS CCE către operaţiunile foarte solicitate.

Doamna Marinescu apreciază că majoritatea proiectelor care au rămas fără finanţare europeană nu sunt balast aşa cum le-a catalogat analistul economic Ionel Blănculescu. Rata mare de respingere a proiectelor este cauzată de lipsa finanţării în cadrul bugetelor alocate pe anumite operaţiuni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS