CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / BOGDAN VIŞAN, FRC:"Funcţionarii publici - cea mai importantă resursă în absorbţia fondurilor europene"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 14 iunie 2013

"Funcţionarii publici - cea mai importantă resursă în absorbţia fondurilor europene"

Funcţionarii publici reprezintă cea mai importantă resursă în domeniul absorbţiei fondurilor europene, potrivit lui Bogdan Vişan, coordonatorul Compartimentului de Consultanţă şi Comunicare din cadrul Fondului Român de Contragarantare (FRC).

Fondul, care contragarantează până la 80% garanţiile acordate de Fondul Român de Garantare, are ca principali clienţi microîntreprinderile, 24% dintre clienţii FRC fiind de tip start-up, a subliniat domnia sa.

Valoarea cofinanţărilor contragarantate de la înfiinţarea FRC, respectiv anul 2010, se ridică la 174 de milioane de euro, potrivit domnului Vişan. Reprezentantul FRC a menţionat că nivelul redus al contragaranţiilor acordate este justificat, având în vedere pre-suspendarea unora dintre programele europene.

În ultimii trei ani, au fost acordate 17.861 de contragaranţii, în valoare totală de 713 milioane euro, fiind susţinute 10.046 de întreprinderi mici şi mijlocii. În acelaşi timp, au fost create sau menţinute 172.040 de locuri de muncă, 1.041 de proiecte cofinanţate din fonduri europene beneficiind de contragarantare, a mai amintit Bogdan Vişan.

Valoarea maximă a contragaranţiei pentru un IMM nu depăşeşte 1,2 milioane euro, respectiv 600.000 de euro pentru întreprinderile active în sectorul transportului rutier şi 45.000 de euro pentru întreprinderile din producţia primară de produse agricole.

Reprezentantul FRC a subliniat că dezvoltarea capitalizării reprezintă obiectivul primordial al Fondului Român de Contragarantare. Domnia sa a menţionat că instituţia pe care o reprezintă intenţionează, printre altele, să iniţieze parteneriate cu Fondul European de Investiţii.

Domnul Vişan a mai arătat că FRC are ca parteneri Fondul Naţional de Garantare şi Contragarantare pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Fondul de Garantare a Creditului Rural, Fondul de Garantare pentru Întreprinderile Private şi sucursalele locale ale FNGCIMM din Craiova, Focşani şi Sfântu Gheorghe.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Foarte bine BOGDANE /Suna-ma si pe mine Jean 0724375820

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro