DIKE

CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE EDIŢIA A IX-A / FLORIN JIANU, CNIPMMR:"Un singur IMM din zece apelează la fonduri europene"

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

"Un singur IMM din zece apelează la fonduri europene"

Şapte din zece IMM-uri, de la noi din ţară, se autofinanţează, două merg la bănci, pentru a obţine finanţare, şi unul apelează la fonduri europene, a afirmat preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu.

Potrivit domniei sale, ţara noastră nu învaţă din lecţiile trecutului, în privinţa atragerii şi cheltuirii banilor care provin din fonduri europene.

Printre altele, Florin Jianu a făcut referire şi la alte instrumente, precizând: "Referitor la Schema de Garanţii pentru Tineri, am creat nişte bune practici, România fiind prima ţară europeană care a elaborat o astfel de schemă, ce a creat nişte proiecte pilot care nu au fost duse mai departe, pentru că statul are senzaţia că trebuie să preia toate lucrurile şi să le ducă mai departe, dar, în opinia mea, România se va dezvolta doar prin parteneriate public-private, pentru că în sfera statului este o parte de competenţe, dar în sfera privatului este o alta, care nu poate fi nici egalată, nici contrabalansată de către stat. Statului îi lipsesc atât abilitatea, cât şi interesul, pentru că funcţionarii sunt plătiţi în mod egal, indiferent de performanţe, ceea ce, în opinia noastră, este o greşeală teribilă deoarece multora dintre ei nu le este dezvoltată dorinţa de a face mai mult".

În opinia domnului Jianu, avem nevoie de o altă abordare privind fondurile europene şi trebuie să plecăm chiar de la programul de guvernare, pentru că astăzi foarte multe lucruri de acolo sunt rezolvate prin fonduri europene.

Domnul Jianu a mai spus, totodată, că România foloseşte un sistem deja depăşit şi greu de implementat, aşadar ineficient, pentru a atrage fonduri europene, şi pentru a le cheltui, în locul celui anterior, cât de cât funcţional, care ar fi trebuit îmbunătăţit şi adus în actualitate, făcând referire şi la funcţionarii din Ministerul Fondurilor Europene care sunt plătiţi în mod egal, fapt ce nu le dezvoltă competitivitatea.

"Avem oameni foarte buni acolo ale căror competenţe nu sunt folosite de această ţară", a adăugat domnia sa.

Potrivit domnului Jianu, în ţara noastră, din anul 2014, de la demararea programelor de tip România Start-Up au fost create câteva mii de firme, pentru care, însă, sunt necesare şi instrumente care să îi ajute pe antreprenori mai departe, pentru că nevoile lor se schimbă.

Nu în ultimul rând, Legea Prevenţiei este foarte importantă, a mai spus domnia sa, subliniind că aceasta se află, încă din luna aprilie în Parlament, în timp ce alte legi şi modificări de legi, precum cele care privesc modificarea Codului Fiscal sunt făcute şi schimbate pe bandă şi urgentate spre implementare.

Domnul Jianu a subliniat şi nevoia de realocare de fonduri pentru axele 2.1 şi 2.2 pentru întreprinderi mici şi mijlocii, susţinând că acolo s-a observat, de fapt, nevoia de finanţare. Când ai 700-800% cerere pe o linie, înseamnă că acolo este nevoie, a conchis Florin Jianu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DIKE

Supliment dedicat activităţii de drept
DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

04 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0024
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3819
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.6932

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Boromir
Erfi
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie