Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

CONFERINŢA FONDURILE EUROPENEFGCR: "Diminuăm riscul pe care şi-l asumă băncile acordând credite agricole"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene /

FGCR: "Diminuăm riscul pe care şi-l asumă băncile acordând credite agricole"

Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) intervine în diminuarea riscului pe care şi-l asumă băncile atunci când acordă împrumuturi agricole, a explicat Ileana Bratu, directorul FGCR. Instituţia oferă garanţii pentru creditele acordate de bănci IMM-urilor din domeniul agricol.

Doamna Bratu a spus: "Dacă un beneficiar de credit agricol doreşte să acceseze un astfel de instrument, se duce la bancă, unde trebuie să obţină o garanţie. Dacă nu este un client mare, important, este respins. Atunci intervenim noi, suplinind lipsa de garanţii".

FGCR, prin instrumentele sale, şi-a adus contribuţia la absorbţia de fonduri europene, garantând orice formă de finanţare.

În obiectul de activitate al FGCR intră, printre altele, finanţărilor acordate de instituţiile de credit beneficiarilor FEADR ai măsurilor 121 - "Modernizarea exploataţiilor agricole"; 123 - "Creşterea valorii adăugate a produselor agricole forestiere"; 312 - "Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de microîntreprinderi"; 313 - "Încurajarea activităţilor turistice"; 322 - "Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale"; 125 - "Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS