DIKE

CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / OCTAVIAN NICULA, ADEPLAST:"Este criminal să aştepţi un an pentru accesarea de fonduri europene"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene /

"Este criminal să aştepţi un an pentru accesarea de fonduri europene"

Este foarte greu ca o firmă să aştepte o perioadă de un an până la demararea unui proiect, din cauza procedurilor de accesare a banilor europeni, a precizat Octavian Nicula, managerul diviziei de Termoizolaţii din cadrul Adeplast.

Domnia sa a subliniat: "Este criminal să aştepţi un an pentru accesarea de fonduri europene".

Octavian Nicula a anunţat că, pentru acest an, Adeplast are în plan deschiderea a patru noi fabrici: două la Roman, una la Oradea şi una la Ploiesti.

În prezent, la Ploieşti sunt instalate capacităţi de producţie anuală de 700.000 de metri cubi de polistiren expandat. Aceste capacităţi au fost extinse în 2013, astfel că, din noiembrie 2012, la Ploieşti pot fi produse anual 950.000 mc de polistiren, din care 250.000 mc - polistiren expandat grafitat.

"Adeplast, din surse proprii, a construit, în acest an, 4.000 mp de hale foarte moderne, investiţia ridicându-se la circa 1,2 milioane de euro. Din aceleaşi resurse - 600.000 euro - s-a construit şi o a treia hală, de 2.000 mp, în care se va monta o nouă fabrică de vopsele şi tencuieli decorative", a mai spus domnul Nicula.

Domnia sa a anunţat că, în 2013, "va fi montată cea mai modernă fabrică de vopsele şi tencuieli decorative într-o hală de circa 2.000 mp".

Până la finele lunii iunie 2013, vor fi instalate echipamente în valoare de circa 2 milioane de euro.

Adeplast a inaugurat, în ziua de 1 iunie, la Roman, o fabrică modernă de polistiren expandat, având ca ţintă piaţa de profil din Republica Moldova şi Ucraina. Capacitatea noii fabrici este de 700.000 mc/an.

Compania are trei fabrici de mortare uscate şi adezivi, la Oradea, Ploieşti şi Roman, cu o capacitate totală de 1,2 milioane de tone pe an, trei fabrici de polistiren expandat, în aceleaşi locaţii, cu o capacitate totală de 2,35 milioane mc pe an şi o fabrică de vopsele şi tencuieli decorative la Oradea, cu o capacitate de 10.000 de tone pe an.

Societatea comercială Adeplast a fost înfiinţată în anul 1994.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DIKE

Supliment dedicat activităţii de drept
DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

04 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0024
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3819
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.6932

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Boromir
Erfi
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie