Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019

CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / OCTAVIAN NICULA, ADEPLAST:"Este criminal să aştepţi un an pentru accesarea de fonduri europene"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene /

"Este criminal să aştepţi un an pentru accesarea de fonduri europene"

Este foarte greu ca o firmă să aştepte o perioadă de un an până la demararea unui proiect, din cauza procedurilor de accesare a banilor europeni, a precizat Octavian Nicula, managerul diviziei de Termoizolaţii din cadrul Adeplast.

Domnia sa a subliniat: "Este criminal să aştepţi un an pentru accesarea de fonduri europene".

Octavian Nicula a anunţat că, pentru acest an, Adeplast are în plan deschiderea a patru noi fabrici: două la Roman, una la Oradea şi una la Ploiesti.

În prezent, la Ploieşti sunt instalate capacităţi de producţie anuală de 700.000 de metri cubi de polistiren expandat. Aceste capacităţi au fost extinse în 2013, astfel că, din noiembrie 2012, la Ploieşti pot fi produse anual 950.000 mc de polistiren, din care 250.000 mc - polistiren expandat grafitat.

"Adeplast, din surse proprii, a construit, în acest an, 4.000 mp de hale foarte moderne, investiţia ridicându-se la circa 1,2 milioane de euro. Din aceleaşi resurse - 600.000 euro - s-a construit şi o a treia hală, de 2.000 mp, în care se va monta o nouă fabrică de vopsele şi tencuieli decorative", a mai spus domnul Nicula.

Domnia sa a anunţat că, în 2013, "va fi montată cea mai modernă fabrică de vopsele şi tencuieli decorative într-o hală de circa 2.000 mp".

Până la finele lunii iunie 2013, vor fi instalate echipamente în valoare de circa 2 milioane de euro.

Adeplast a inaugurat, în ziua de 1 iunie, la Roman, o fabrică modernă de polistiren expandat, având ca ţintă piaţa de profil din Republica Moldova şi Ucraina. Capacitatea noii fabrici este de 700.000 mc/an.

Compania are trei fabrici de mortare uscate şi adezivi, la Oradea, Ploieşti şi Roman, cu o capacitate totală de 1,2 milioane de tone pe an, trei fabrici de polistiren expandat, în aceleaşi locaţii, cu o capacitate totală de 2,35 milioane mc pe an şi o fabrică de vopsele şi tencuieli decorative la Oradea, cu o capacitate de 10.000 de tone pe an.

Societatea comercială Adeplast a fost înfiinţată în anul 1994.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS