CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / SECRETARUL DE STAT POPA"Trebuie să fim pragmatici ca să accelerăm absorbţia fondurilor europene"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 14 iunie 2013

Responsabilii din domeniul fondurilor europene trebuie să fie pragmatici ca să poată creşte nivelul de absorbţie, apreciază Maricel Popa, secretar de stat în Departamentul de Energie din cadrul Ministerului Economiei. Domnia sa a declarat: "Avem o mare deficienţă de personal calificat pentru proiecte, ghidurile nu sunt realizate în mod corespunzător, lăsând loc de interpretare. Sunt necesare luni întregi pentru clarificări în acest sens".

Domnul Popa adaugă că un bun exemplu în sensul absorbţiei fondurilor europene este Polonia, cu o rată de aproape 100%. Oficialul din Ministerul Economiei a mai subliniat că termenele de contractare trebuie realizate cu stricteţe, întrucât programele sunt cu ciclu lung de implementare, iar în 2014-2015 va fi făcută cea mai mare parte a plăţilor.

În cadrul Departamentului pentru Energie se află Organismul Intermediar pentru Energie, care gestionează fondurile europene din domeniu (operaţiunile din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, privind eficienţa energetică şi sursele regenerabile). Banii alocaţi pentru construirea unor noi unităţi de producţie a energiei din surse regenerabile au fost demult epuizaţi, în timp ce măsura privind eficienţa energetică se derulează mai greu.

Bugetul alocat pentru perioada 2007 - 2013 pentru măsura "Sprijinirea investiţiilor în modernizarea şi realizarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice şi termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile" este de aproximativ 263 milioane de euro. Bugetul a fost suplimentat cu 100 milioane de euro în anul 2010 şi cu 100 milioane de euro în 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro