Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ DE DIALOG PUBLIC-PRIVAT / CĂTĂLIN PĂTRAŞCU, CYBER SECURITY EXPERT:"Viitorul ne va aduce atacuri cibernetice foarte complexe"

G.M.
Ziarul BURSA #Companii /

Cătălin Pătraşcu

Cătălin Pătraşcu

Contracararea noilor riscuri de securitate cibernetică reprezintă una dintre problemele cu care ne vom confrunta în viitor, potrivit lui Cătălin Pătraşcu, expert în cyber security.

Domnia sa a declarat: "Viitorul ne va aduce atacuri cibernetice foarte complexe. Pentru a contracara aceste tipuri de ameninţări, ar trebui ca tehnologia să evolueze şi noi să ne gândim la măsuri pornind de la premisa că deja am fost compromişi de un malware foarte inteligent, de o inteligenţă artificială. În acest caz, una dintre primele măsuri ar putea fi folosirea sistemului Big Data Security Analitics, care s-ar putea să ne ajute înainte de a ne ajuta inteligenţa artificială. Ar trebui să punem toate datele la comun, să aplicăm algoritmi, să creăm patternuri pentru identificarea noilor vulnerabilităţi".

Expertul în securitate cibernetică susţine că noile ameninţări sunt foarte periculoase, deoarece aplică noi metode, eficiente, de targhetare directă a ţintelor dorite.

Cătălin Pătraşcu a precizat: "Vom vedea atacuri din ce în ce mai complexe derulate cu ajutorul inteligenţei artificiale. Cei de la compania IBM au demonstrat cum se poate folosi inteligenţa artificială pentru a genera atacuri cibernetice greu de detectat, cum se pot combina diferite tipuri de malware de către o inteligenţă artificială pentru a penetra o ţintă. Cu ajutorul inteligenţei artificiale şi cu algoritmi complecşi se pot targheta organizaţii şi persoane care urmează să fie atacate cibernetic. Există în acest moment diferite tipuri de malware care se instalează doar dacă recunosc amprenta facială, digitală sau vocală a persoanei targhetate".

Conform domniei sale, primele semne ale unor atacuri complexe datează din anul 2017, când o companie din India a fost infectată cu un malware care s-a adaptat rapid şi s-a deghizat ca un operator de reţea.

În privinţa utilizării inteligenţei artificiale, Cătălin Pătraşcu a spus: "În viitor, ne vom putea opera prin intermediul şi cu ajutorul unui robot. Sper să nu atrag furia medicilor, dar, ca o notă personală, cred că s-ar putea ca un robot echipat cu inteligenţă artificială să ofere empatie personală pacientului pe toată perioada de lucru şi să respecte protocolul de diagnostic şi de intervenţie pe timp îndelungat, ceea ce este mai greu în cadrul personalului uman de specialitate".

În pofida vulnerabilităţilor, expertul în securitate cibernetică susţine că sunt beneficii multiple în privinţa utilizării pe scară largă a inteligenţei artificiale, dar este necesar să fie dezvoltate tehnologii sigure, by design.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS