CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ DE DIALOG PUBLIC-PRIVATConferinţa BURSA, ecouri internaţionale

Adelina Toader, Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #IT /

Conferinţa BURSA, ecouri internaţionale

Conferinţa Internaţională de Dialog Public-Privat "Cybersecurity România Bucharest Talks", organizată, marţi, de Ziarul BURSA şi Swis Webacademy, a avut ecouri la nivel global, reprezentanţi de rang înalt al unor instituţii prestigioase exprimându-şi aprecierile faţă de modul în care a fost abordată tema evenimentului şi faţă de amploarea pe care a avut-o dialogul deschis dintre mediul privat şi cel de stat.

Complimentele venite, ieri, dinspre ambasade precum cele din Elveţia, Germania, Ungaria, Moldova, Mexic sau Nigeria şi intenţia de promovare a conferinţei în Italia, Singapore şi SUA reprezintă o confirmare a activităţii desfăşurate de Cotidianul BURSA în cei aproape 29 de ani de apariţie neîntreruptă.

Evenimentul a fost organizat sub egida Ambasadei Confederaţiei Elveţiene în România, Consiliului Europei, Global Cyber Security Center, Swis Cyber Security, ANCOM, Serviciului Român de Informaţii (SRI), Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, CERT-RO, Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale.

Printre numeroşii participanţi din sală s-au aflat inclusiv reprezentanţi din cadrul FBI şi elite militare străine.

Excelenţa Sa Arthur Mattli, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România a subliniat, în deschiderea conferinţei, importanţa pe care comunitatea cibernetică o are în economie, prin responsabilitatea de a semnala lipsa încrederii, necesitatea aplicării la nivel global a legii şi nevoia luptei împotriva criminalităţii cyber. Oficialul a transmis că infrastructura cibernetică este esenţială pentru func­ţionarea economiei, dar şi a guvernului, incluzând finanţele, sistemele bancare, transportul, sănătatea, serviciile de comerţ, energia: "Nu o să exis­te niciun fel de dezvoltare economică dacă nu ne protejăm activele şi afacerile".

Pe lângă Excelenţa Sa Arthur Mattli, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, au luat cuvântul per­sonalităţi precum Marc-Andre Ryter, colonel al statului major al Armatei Elveţiene; Alessio Parzian, Head of Security and Fraud Analyst, XTN Cog­nitiv Security Advanced Behavioural Fraud Prevention, Italia; Anton Rog, General de Brigadă, Director General Centrul Naţional Cyberint din cadrul SRI; Laurent Chrzanovski, Prof. Univ. HDR. Dr. Fondator, Cybersecurity Dialogues; Masimo Cappelli, Planning Operations Manager, Global Cyber Security Center Italia etc.

"Bucharest Talks" este "noul-năs­cut" dintr-o serie de evenimente de amploare internaţională, cu caracteris­tica principală de a fi strict non-profit, apolitic, neutru, non-marketing şi non-tehnic, permiţând un dialog internaţional de cea mai înaltă calitate.

Din acest motiv, platformele anuale "Cybersecurity-Romania", "Cybersecurity-Switzerland" şi "Cybersecurity-Mediterranean" sunt promovate şi susţinute, din 2015, de către Uniunea Internaţională a Telecomuncaţiilor (ITU-ONU, Geneva) şi premiate de ONU cu titlul de "Best practice example for the European Continent" din 2015.

"Bucharest Talks" se doreşte a deveni o serie de colocvii de o zi, centrate asupra uneia sau a două tematici de mare importanţă pentru antreprenori, constituind, de altfel, o prezenţă fireas­că, în Capitală, a platformei de dialog anuală "Cybersecurity-România", a cărui a VII-a ediţie va avea loc la Sibiu, în perioada 12-13 septembrie 2019.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS