CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY/MARIUS BOSTAN, FOST MINISTRU AL COMUNICAŢIILOR: "Tot mediul privat ar trebui să trimită scrisori statului"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 iunie 2017

"Tot mediul privat ar trebui să trimită scrisori statului"

Bostan: "Scrisorile mediului de afaceri compensează, uneori, lipsa de expertiză din sectorul public"

Statul este foarte slab şi nu face ceea ce trebuie pentru creşterea securităţii cibernetice, din diverse motive, subliniază Marius Bostan, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

În acest context, specialiştii şi experţii ar trebui să încerce să limiteze prin forţe proprii posibilele pagube şi să-şi micşoreze fereastra de vulnerabilitate.

"Cred că problema este atât de mare că nu ar putea fi rezolvată decât cu ajutorul statului", a menţionat domnia sa, precizând: "Responsabilii de sisteme trebuie să fie siguri că se respectă toate regulile şi nivelurile de securitate. Cred că tot mediul privat ar trebui să scrie Guvernului. Scrisorile mediului de afaceri pot compensa lipsa de expertiză din sectorul public. Sectorul privat ar trebui să fie curajos, întrucât parteneriatul începe prin exprimarea dorinţei de a discuta".

Neaprobarea legii din domeniu afectează fiecare cetăţean, industria şi poate şi turiştii, este de părere domnul Bostan, care a declarat: "Un mic semn ne-a fost dat în urmă cu o lună, dar am avut pagube mici în comparaţie cu ceea ce s-ar fi putut întâmpla. Speram ca după acest mic semnal partea de reglementare să intre în linie dreaptă.

Legea securităţii cibernetice a fost discutată, dezbătută îndelung, dar nu a mai intrat în şedinţa de guvern. Cred că legea ar fi ridicat nivelul general de securitate, aducând o îmbunătăţire".

Partea de educaţie este foarte importantă, în opinia lui Marius Bostan, care consideră că primul nivel de educaţie trebuie să fie reprezentat de lideri: "Fac apel la experţii din sectorul public să încerce să facă educaţie. Ghidul de securitate energetică este unul dintre pârghiile prin care poate fi făcută această educaţie. Acest ghid ar trebui distribuit în toate instituţiile".

Domnul Bostan a mai spus că lipsa graniţelor este o problemă care ne afectează pe toţi, adăugând: "În perioada următoare trebuie să începem o campanie prin care să arătăm tuturor decidenţilor că este o problemă în acest domeniu al securităţii cibernetice". Domnia sa a conchis că ţara noastră ar trebui să fie implicată mai mult în acest domeniu.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb