CONFERINŢA UNIUNEA BANCARĂ - DEZBATERE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA / ANCA LAURA IONESCU, SECRETAR DE STAT MINISTERUL ECONOMIEI:"Accesul dificil la finanţare, problema majoră a IMM-urilor"

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

"Accesul dificil la finanţare, problema majoră a IMM-urilor"

Problemele mediului privat din ţara noastră sunt aceleaşi cu cele ridicate la nivelul Uniunii Europene, conform afirmaţiilor doamnei Anca Laura Ionescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, care susţine că, în 2013 şi 2014, instituţia pe care o reprezintă a efectuat deplasări în teritoriu, pentru cunoaşterea şi preluarea aspectelor ce îngreunează dezvoltarea sectorului afacerilor.

"Ne-am întâlnit cu reprezentanţii mediului de afaceri şi am constatat că problemele sectorului privat din ţara noastră sunt cele ridicate la nivelul UE: numărul mare de taxe şi impozite, numărul mare de autorizaţii necesare, birocraţia, lipsa personalului calificat şi accesul dificil la finanţare", a declarat doamna Ionescu, adăugând: "Unul dintre obiectivele prioritare ale Guvernului îl reprezintă dezvoltarea mediului de afaceri, astfel încât acesta să fie stabil, activ şi transparent, iar întreprinzătorii să facă faţă provocărilor interne şi externe, respectiv concurenţei".

Anca Laura Ionescu a menţionat că Ministerul Economiei derulează în prezent programe de sprijinire a înfiinţării IMM-urilor şi de garantare a creditării destinate acestui sector. Domnia sa a amintit, totodată, că modificarea Legii IMM-urilor a trecut de Senat, se află în dezbatere la Camera Deputaţilor, iar în două săptămâni ar putea fi adoptată şi de aceasta din urmă.

Ca măsuri viitoare pe care le are în vedere ministerul pentru susţinerea mediului de afaceri, doamna Ionescu a menţionat, în primul rând, sprijinirea accesului la finanţare prin capitalizarea fondurilor de garantare şi contragarantare a creditelor pentru IMM-uri, dar şi capitalizarea CEC Bank şi a EximBank.

"Dorim o continuare a colaborării noastre cu Asociaţia Română a Băncilor şi, implicit, cu toate băncile, astfel încât împreună să găsim soluţii pentru depăşirea problemei accesului dificil la finanţare", a subliniat doamna Ionescu, adăugând că ar fi bine ca toate băncile să afişeze pe site-urile lor produsele pentru sprijinirea IMM-urilor.

Conform spuselor domniei sale, Ministerul Economiei urmăreşte susţinerea creşterii numărului IMM-urilor active, a numărului locurilor de muncă şi dezvoltarea întreprinderilor deja existente.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS