Abonament gratuit

CONFERINŢELE "BURSA"219 milioane de lei, valoarea proiectelor derulate cu fonduri europene cu garanţii din partea "EximBank"

A.T.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

219 milioane de lei, valoarea proiectelor derulate cu fonduri europene cu garanţii din partea "EximBank"

Oportunitatea accesării fondurilor europene de către firmele autohtone a fost dezbătută de specialişti bancari şi autorităţi, ieri, în cadrul conferinţei organizată de Grupul de presă "BURSA" - "Finanţarea europeană - consultanţă directă".

Oamenii de afaceri au aflat cum pot accesa fonduri comunitare şi diverse aspecte de implementare a proiectelor europene de la Sebastian Vlădescu, Ministrul Finanţelor Publice, Dan Stolojanu, Şef Serviciu, Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", Ministerul Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri, Radu Graţian Gheţea, Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Oana Vochiţoiu, Expert comunicare la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Liviu Muşat, Director General, ADR Sud Muntenia.

Reprezentanţii băncilor partenere (Banca Transilvania, EximBank, CEC Bank şi BRD Groupe Societe Generale) le-au prezentat participanţilor produsele bancare specifice finanţării prin fonduri europene şi au discutat punctual cu aceştia depre experienţele lor în accesarea banilor comunitari. Evenimentul s-a bucurat şi de prezenţa firmei de consultanţă Project Matrite.

Ponderea garanţiilor acordate de "EximBank" pentru accesarea fondurilor structurale în totalul celor acordate de bancă este de 11% în 2009 şi de 20% în trimestrul I 2010. Corina Vulpeş, directorul direcţiei relaţii financiare interne şi internaţionale din cadrul "EximBank", a declarat, ieri, că valoarea proiectelor derulate cu fonduri europene care au beneficiat de garanţii din partea băncii este de circa 219 milioane de lei. Domnia sa a subliniat că ponderea creditelor acordate de "EximBank" pentru accesarea fondurilor structurale în total credite este de 9,45% în 2009 şi de 45% în trimestrul I 2010. Valoarea proiectelor derulate cu fonduri structurale, care au beneficiat de credite "EximBank" este de circa 105 milioane de lei.

Corina Vulpeş a subliniat: "Fondurile europene sunt o şansă reală de revigorare a economiei noastre şi nu sunt uşor de accesat. Noi ne-am asumat recent finanţarea proiectelor europene şi încă mai avem de asigurat training pentru specializarea personalului. Poate de aceea mai sunt disfuncţionalităţi în acordarea creditelor, dar suntem pe un trend pozitiv şi facem un real progres în această activitate".

"EximBank" oferă scrisori de confort prin care îşi exprimă intenţia de a pune la dispoziţia companiilor fondurile necesare susţinerii proiectului şi poate garanta creditele contractate de firme de la bănci pentru implementarea proiectelor derulate cu bani europeni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS