Conflictele comerciale vor avea un impact de 0,3 puncte asupra PIB-ului SUA

D.D.
Internaţional /

Conflictele comerciale vor avea un impact de 0,3 puncte asupra PIB-ului SUA

Barierele comerciale mai mari, inclusiv tarifele introduse de preşedintele american Donald Trump, îşi pun amprenta asupra economiei Statelor Unite, cu un impact de 0,3 puncte procentuale asupra PIB-ului în 2020, din cauza creşterii preţurilor care va reduce puterea de cumpărare a consumatorilor şi a costurilor mai mari ale investiţiilor, potrivit experţilor în buget din Congres, transmite Reuters.

Biroul pentru Buget al Congresului a mai anunţat că tarifele vor reduce veniturile reale ale americanilor de rând cu 0,4%.

"Tarifele afectează şi investiţiile companiilor prin amplificarea incertitudinilor legate de viitoarele bariere comerciale şi, în consecinţă, a riscurilor percepute asociate cu investiţiile din Statele Unite şi din străinătate", a declarat directorul biroului, Phillip Swagel.

Biroul pentru buget a menţinut estimarea referitoare la creşterea economică din acest an la 2,3%. Deşi ritmul este sub creşterea de 2,5% consemnată în 2018, biroul pentru buget consideră că cheltuielile mai mari ale guvernului federal vor compensa presiunile conflictelor comerciale, inclusiv din partea exporturilor mai mici.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS