Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

CONGRES CU FINAL AŞTEPTAT DE O LUNĂViorica Dăncilă, candidatul PSD pentru Cotroceni

Gheorghe Iorgoveanu
Ziarul BURSA #Politică /

Sursa foto: www.psd.ro

Sursa foto: www.psd.ro

Aproximativ 800 de delegaţi la Congresul PSD au desemnat-o pe Viorica Dăncilă drept candidat al social-democraţilor pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Votul a fost unanim, prin ridicare de mână.

A fost un congres cu final aşteptat, ţinând cont de faptul că acţiunea de sâmbăta trecută a social-democraţilor nu a fost decât o simplă formalitate, o confirmare a deciziei luată de membrii Comitetului Executiv Naţional, în urmă cu mai bine de o lună, cu câteva zile înainte de izbucnirea cazului Caracal. Caz la care s-a referit şi Viorica Dăncilă în discursul de sâmbătă, sus­ţinând că ea este cea care va înăspri pedepsele pentru răpire, viol, crimă şi pedofilie şi tot ea a dispus reformarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, reformare ce se va finaliza în momentul în care fiecare cetăţean şi familia sa vor fi în siguranţă.

Prezidenţiabilul PSD s-a referit la reformarea educaţiei, sănătăţii şi la eradicarea sărăciei, care, alături de res­pectarea legii de către fiecare cetăţean şi siguranţa fiecărui alegător se pare că vor constitui principalele teme de campanie ale social-democraţilor în perioada următoare. Preşedintele PSD a amintit că, în urma deciziilor sale de la Palatul Victoria, au crescut salariile medicilor, profesorilor, constructorilor şi au fost implementate programe de dezvoltare a comunităţilor locale.

Viorica Dăncilă a spus: "Această ţară nu poate fi condusă de la Cotro­ceni sau de la Guvern. România trebuie condusă alături de oameni".

Discurs populist, deoarece Constituţia arată că atât Guvernul, cât şi Preşedintele, în calitrate de autorităţi publice constituţionale, au atribuţii în conducerea ţării, chiar dacă atribuţiile din sarcina Palatului Cotroceni sunt mai mici decât cele ale membrilor Executivului din Palatul Victoria.

În toată pledoaria de argumente, Dăncilă nu a rostit niciun cuvânt despre justiţie, despre asaltul pe care ea şi colegii săi de partid l-au avut timp de doi ani şi jumătate împotriva celei de-a treia puteri în stat. Prezidenţiabilul PSD nu a spus nimic despre recursul compensatoriu în baza căruia mii de violatori şi pedofili au ieşit din puşcării, liberi să îşi continue activitatea infracţională, nimic despre modificările aberante ale Codului penal şi Codului de procedură penală. Niciun regret, nicio amintire despre toate aceste lucruri în discursul celei care doreşte să fie prima femeie preşedinte din istoria ţării şi care afirmă: "Sunt mai puternică decât toţi aceşti bărbaţi care nu fac alt­ceva decât să ţipe de pe margine".

Printre atuurile sale, Dăncilă a enumerat faptul că este singurul candidat care îşi asumă guvernarea ţării şi care are voinţa de a mişca lucruile.

Mihai Fifor, secretar general al PSD, a precizat că social-democraţii cred "într-o Românie unită, nu divizată", într-o ţară care să fie" o casă sigură pentru fiecare român".

El a susţinut că PSD, sub conducerea Vioricăi Dăncilă, a deschis lupta împotriva criminalităţii, că vor face curăţenie în ţară şi că social-democraţii oferă un lider neconflictual, care îi respectă pe medici, profesori, mili­tari, poliţişti, agricultori şi antreprenori.

Peste 800 de delegaţi s-au reunit, sâmbătă, începând cu ora 11:00, în Congresul PSD pentru a lansa candidatura Vioricăi Dăncilă la prezidenţiale. Aceasta şi-a făcut intrarea în sala de la Palatul Parlamentului pe acordurile melodiei "Eye of the Tiger" al formaţiei Survivor, care se regăseşte şi în coloana sonoră a filmului de acţiune "Rocky".

Viorica Dăncilă a venit însoţită de soţul ei. "Voi fi primul preşedinte femeie al acestei ţări", a spus preşedintele PSD.

La Congres a fost prezent Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, semn al normalizării relaţiilor PSD cu social-democraţii din Uniunea Europeană.

În schimb, nu a fost invitat preşedintele ALDE, Călin Popes­cu-Tăriceanu, în condiţiile în care tensiunile dintre ALDE şi PSD sunt în creştere, ca urmare a refuzului social-democraţilor de a susţine candidatura lui Tăriceanu la alegerile prezidenţiale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS