Consilierul ministrului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Ligia Gheorghe a cerut suspendarea contractului

D.R.
Politică / 7 iulie 2023

Consilierul ministrului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Ligia Gheorghe a cerut suspendarea contractului

Consilierul ministrului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Ligia Gheorghe, a cerut astăzi suspendarea contractului său de muncă pe durata desfăşurării anchetei privind centrele de bătrâni din Voluntari, informează reprezentanţi ai ministerului, transmite Agerpres. "Pentru a nu afecta percepţia publică privind activitatea ministrului Gabriela Firea şi a ministerului, doamna G. L. a solicitat astăzi suspendarea contractului de muncă pentru funcţia de consilier al ministrului, pe perioada desfăşurării anchetei. Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse susţine eforturile autorităţilor de a cerceta faptele regretabile din căminele de bătrâni şi consideră că, acolo unde sesizările se confirmă, persoanele care se fac vinovate trebuie să răspundă în faţa legii. Orice fel de abuz asupra unor oameni, în special asupra unor persoane fără ajutor, este inacceptabil. Este intolerabil orice act de cruzime asupra unor bătrâni şi nu putem fi de acord cu astfel de comportamente", au precizat reprezentanţii ministerului.Aceştia au reiterat că Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse nu are atribuţii pentru acreditarea şi/sau controlul căminelor de bătrâni şi/sau a centrelor pentru persoane cu dizabilităţi, domeniul de activitate al centrelor anchetate, îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilităţi, nefiind printre în atribuţiile ministerului.

"De asemenea, ministrul Gabriela Firea nu are implicare în acest caz şi nu a avut cunoştinţă despre activitatea centrelor menţionate în această anchetă. Facem menţiunea că situaţia juridică a doamnei G. L. nu s-a schimbat, având în continuare calitatea de martor în această anchetă. Doamna G.L., care a avut legături cu asociaţia din dosar o scurtă perioadă şi pe o funcţie onorifică, dar nu a lucrat niciodată la căminele de bătrâni şi nici nu a cunoscut activitatea acestora, a pus la dispoziţia organelor de cercetare toate informaţiile pe care le deţine şi este în continuare la dispoziţia instituţiilor pentru a oferi explicaţiile necesare", a subliniat sursa citată. Aproape 100 de persoane în vârstă au fost salvate, marţi, de poliţişti şi procurori ai DIICOT, în urma efectuării unor percheziţii la trei azile din Voluntari, unde bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2020, în judeţul Ilfov, ar fi fost constituite două grupuri infracţionale organizate, în scopul exploatării persoanelor cu dizabilităţi sau aflate în situaţii vulnerabile, exploatarea victimelor fiind realizată prin supunerea la tratamente inumane ori degradante, prin exploatarea muncii neremunerate a acestora, prin constrângere şi exercitare de acte de violenţă fizică. De asemenea, exploatarea ar fi fost realizată şi prin lipsirea de hrană suficientă şi adecvată nutriţional, prin lipsa sau neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii şi asigurării igienei beneficiarilor care nu aveau capacitatea fizică/psihică de autoîngrijire, concomitent cu ţinerea acestora în stare de aservire faţă de membrii grupurilor infracţionale organizate, în vederea obţinerii de către liderii grupărilor şi de către ceilalţi membri a unor foloase patrimoniale pe nedrept.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Poate sa se duca singura la inchisoare.

  Preventiv.

  Firea nu stie, nu cunoaste. Well, asta nu e o scuza, deloc cand jobul tau e sa stii si sa cunosti acese lucruri care se intampla in subordinea ta. Caminele de batrani apartin de ministerul familiei ma gandesc. Deci n-ai cum sa vii cu scuza ca n-am stiut nu cunosc. Trebuia sa stii, ai subalterni, iata consiliera impl,icata direct si tu " nu stii". Pai n-ai ce cauta acolo atunci. Ce altceva rau se intampla si nu mai stii?

  Imposibil sa nu se fi stiut. Se face ancheta de 2 ani, timp in care batraneii aceia isi mancau hainele cu tot cu nastruri de foame si fierea nu stia. pai n-ai ce cauta acolo. caramba! 

  Firea Pandele este poeta , nimic din viata ei nu se leaga de lucruri materiale, domnia sa duce o lupta nesfarsita pt binele patriei.Ce frumos a recitat "Arme cu tărie, suflet românesc,/Vis de vitejie, fală şi mândrie,/Dulce Românie, asta ţi-o doresc !"

  Sta in genunchi , se inchina zi de zi, de dimineata pana seara, ca Dumnezeu s-o tina in functii inalte sa se poata darui cetatenilo rmai mult si mai bine. 

  Isi sustine sotul adorat sa treaca pe persoiana fizica orasul Voluntari , oricum este al lo r, din iubirea nestinsa de pamant romanesc.

  Cand se imbraca in port national este atat de emotionata ca-i dau lacrimile si alerga la sfintele moastele sa le sarute cu evlavie, ca tare-i mai place osul , osul domnesc, osul cu maduva , osso bucco.Doamne ne iarta pre noi pacatosii ! 

  Florentine mamica, ce stai ca popandaul , fa ceva , astia vo rsa ma zboare de la minister !

  Ministerul Familiei Noastre , Pandele ! 

  Ministerul Tineretului Nostru, Pandele ! 

  Ministerul Egalitatiilo rNoastre de Sanse , Pandele !

  Ca sa guvernezi nu ajunge sa vorbestisi pana ametesti lumea. Ciocoflenderele pot ajunge ministrese dar nu po rguverna.

  Este clar ca poliziarista este implicata in grozaviile de acolo, daca nu direct, in mod cert prin neindeplinirea atributiunilo rsale, prin pasivitate. Ca, din birou, de la minister, nu poti vedea cum sunt maltratati batranii in camine. Acolo poti sa visezi toata ziua la primaria capitalei sau la presedintie, poti sa-l balacaresti toata ziua pe Nicuso r si...

  Si cu aceasta mizerie din curtea ei, Gabi este Kaput.  

  Pa Fireo!

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb