CONSTANTINESCU, ELOGIU PENTRU TĂRICEANU LA CONGRESUL ALDE:"Este printre puţinii lideri din România cu viziune asupra lumii"

A.C.
Politică / 22 aprilie 2017

Emil Constantinescu

Emil Constantinescu

Actualizare 12:12 Kelemen Hunor, la Congresul ALDE: "Când există derapaje, avem obligaţia de a ne întoarce la drumul statului de drept"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis un mesaj sâmbătă, la Congresul ALDE, că există un parteneriat între Alianţa Liberalilor şi Democraţilor şi UDMR, iar atunci când există derapaje vizibile şi profunde, au obligaţia şi responsabilitatea de a se întoarce la drumul statului de drept.

Kelemen Hunor a afirmat: "În primul rând doresc să felicit ALDE pentru rezultate obţinute la cele două confruntări elctorale din 2016. Petru un partid recent înfiinţat, de aproximativ un an, scorul obţinut la alagerile locale şi parlamentare a fost unul remarcabil".

Preşedintele UDMR a mai spus că între UDMR şi ALDE există un parteneriat, Călin Popescu Tăriceau fiind un partener corect şi un om al dialogului.

Liderul UDMR a completat: "În ce priveşte relaţia dintre ALDE şi UDMR, aceasta poate fi caracterizată printr-un singur cuvânt: parteneriat. Călin Popescu Tăriceanu a fost un om al dialogului, a fost alături de noi (...). A fost un partener corect, a fost şi a rămas un om deschis care a înţeles problemele din societatea romănească şi a căutat rezolvare, soluţii la aceste probleme (...). Deşi nu ne situăm în acea zonă politică, inclusiv în contextul european aparţinem unor familii politice diferite, valorile care ne leagă sunt mult mai importante decât aspectele care ne despart", a completat.

Kelemen Hunor a mai spus că, atunci când există derapaje vizibile, este de obligaţia şi responsabilitatea lor să se întoarcă la drumul statului de drept.

Preşedintele UDMR a subliniat: "După cum constatăm în repetate rânduri, când există derapaje vizibile, derapaje profunde avem obligaţia şi responsabilitatea de a ne întoarce la drumul statului de drept. Această alianţă reprezintă şi pentru noi o valoare, reprezintă un etalon".

(A.C.)

---------------

Fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, i-a adus un elogiu sâmbătă lui Călin Popescu Tăriceanu în cadrul congresului ALDE, spunând despre acesta că este un lider adevărat şi că s-a aflat de fiecare dată de partea bună a istoriei în cadrul PNL.

Emil Constantinescu a spus, referindu-se la Călin Popescu Tăriceanu, de la tribuna congresului ALDE, citat de News.ro: "Avem nevoie de lideri adevăraţi. La o conjucţie a vieţii mele şi a istoriei i-am cunoscut pe Ronald Reagan, pe Margaret Thatcher, pe Helmuth Kohl, pe Gorbaciov. Aceşi oameni aveau o viziune asupra lumii (...) Avem astfel de lideri în România? Puţini, iar unul e aici în sală. Este datoria mea să vorbesc despre el".

Fostul preşedinte a spus că Tăriceanu a fost un om care a reuşit să aducă spiritul liberal în România, participând la reconstrucţia PNL după 1989.

Fostul preşedinte al României a mai spus: "Tăriceanu a fost un om, apoi a devenit un lider care a participat la toate construcţiile democratice în momente când România era dominată de fosta securitate până în 1996. De fiecare dată, în tulburările din PNL, a fost de partea bună, corectă (...) A condus campania mea electorală şi îi mulţumesc pentru asta".

Într-un discurs selectiv cu faptele istorice şi lung de aproape o jumătate de oră, Emil Constantinescu a explicat de ce s-a retras de pe scena politică în 2004, pentru că "a înţeles imediat" fenomenul "care avea să aibă consecinţe grave pentru istoria României din ultimii 13 ani". "Fenomenul" la care se referă Constantinescu a fost constituirea Alianţei D.A., ca urmare a faptului că "structurile securisto-comuniste împotriva cărora am luptat au hotărât că e mai bine pentru ele să lucreze cu partide de dreapta".

Emil Constantinescu şi-a încehiat discursul spunând că "Tăriceanu reprezintă singura speranţă pentru un adevărat Partid Naţional Liberal".

Astăzi are loc, la Parlament, congresul ALDE pentru alegerea noului preşedinte. Singurul candidat este Călin Popescu Tăriceanu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ilustrul Constantinescu (lucrat de catre servicii, dupa cum a recunoscut) a inteles fenomenul, dar "curajos" s-a retras la caldurica iar acum vine sa ne dea lectii de istorie si politica. Rusine. 

    ....La o conjucţie a vieţii mele şi a istoriei i-am cunoscut pe Ronald Reagan, pe Margaret Thatcher, pe Helmuth Kohl, pe Gorbaciov. Aceşi oameni aveau o viziune asupra lumii (...) Si el a avut o viziune (pardon, vizuina) in care s-a retras. Rusine. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro