Consumatorii germani au relansat economia în primul trimestru

D.D.
Internaţional /

Consumatorii germani au relansat economia în primul trimestru

Cheltuielile de consum ale gospodăriilor din Germania au înregistrat cea mai puternică creştere din ultimii opt ani în primul trimestru, ceea ce a permis celei mai mari economii europene să se relanseze după stagnarea înregistrată în ultimul trimestru al anului trecut, transmite Reuters.

Oficiul federal de statistică a confirmat joi o estimare preliminară conform căreia Produsul Intern Brut al Germaniei a înregistrat o creştere de 0,4% în primul trimestru al acestui an comparativ cu trimestrul precedent şi un avans de 0,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Graţie unui şomaj aflat la un minim istoric, consumul privat a crescut cu 1,2% în primul trimestru, cel mai puternic avans înregistrat după 2011, ceea ce a contribuit cu 0,6 puncte procentuale la creşterea economică înregistrată în primele trei luni ale acestui an. În paralel, investiţiile în construcţii au crescut cu 1,9% în primul trimestru, ceea ce a avut o contribuţie de 0,2 puncte procentuale la creşterea economică. De asemenea, în pofida intensificării tensiunilor comerciale şi a incertitudinii pentru companii, exporturile Germaniei au crescut mai mult decât importurile în primele trei luni ale anului, ceea ce înseamnă că schimburile comerciale au avut o contribuţie de 0,2 puncte procentuale la creşterea economică.

Economia Germaniei, cea mai mare economie europeană, a evitat la limită intrarea în recesiune la finele anului trecut, în condiţiile în care o contracţie de 0,2% în trimestrul al treilea a fost urmată de stagnare în trimestrul patru.

Cu toate acestea perspectivele pentru economia germană rămân pesimiste, în contextul creşterii tarifelor vamale şi al incertitudinilor legate de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În luna aprilie, Guvernul german şi-a revizuit, pentru a doua oară în ultimele trei luni, prognoza de creştere pentru acest an. Conform noilor prognoze, Produsul Intern Brut al Germaniei ar urma să înregistreze un avans de doar 0,5% în 2019, la jumătate faţă de prognozele anterioare care mizau pe un avans de 1%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS