Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

CONSUMUL ANUAL DE ENERGIE VA SCĂDEA CU CIRCA 8%Enel X România a instalat panouri fotovoltaice pe o fabrică de ulei vegetal din judeţul Tulcea

C.P.
Ziarul BURSA #Companii /

Enel X România, parte a Enel X, a instalat un sistem de panouri fotovoltaice pe fabrica de ulei vegetal a companiei LTA Mondial din localitatea Baia, judeţul Tulcea, care va ajuta unitatea să îşi scadă consumul anual de energie din reţea cu aproape 8% şi să prevină emisii de gaze cu efect de seră de circa 86 de tone pe an.

Conform unui comunicat al companiei, proiectul a vizat livrarea la cheie a unui sistem cu o capacitate instalată de 155,52 KW, care poate produce o cantitate de energie de circa 188 MWh pe an, reprezentând aproximativ 7,6% din energia totală consumată anual în fabrică.

Marius Chiriac, directorul Enel X România, arată: "Enel X România are în portofoliu soluţii de eficienţă energetică destinate companiilor interesate de reducerea costurilor cu energia electrică, personalizate astfel încât partenerii noştri să poată urmări estimările de producţie şi consumul de energie pe perioada de amortizare a investiţiei. Proiectul pe care tocmai l-am finalizat împreună cu LTA Mondial este un model de urmat şi pentru alte companii care vor să devină sustenabile şi să obţină, în acelaşi timp, o reducere a costurilor de operare".

LTA Mondial va obţine o scădere semnificativă a costurilor anuale cu energia electrică, estimându-se că va recupera în şase ani şi patru luni investiţia realizată în sistemul fotovoltaic.

Liuta Adam, director general LTA Mondial, subliniază: "La LTA Mondial ne-am propus să fim cât mai aproape de natură şi să respectăm mediul. De aceea, am ales să investim în sistemul de panouri fotovoltaice proiectat şi instalat de Enel X România la fabrica noastră de la Baia, cu ajutorul căruia vom reuşi să reducem costurile cu energia electrică pe care o consumăm".

Sursa citată mai menţionează că implementarea sistemului fotovoltaic pentru LTA Mondial a presupus livrarea la cheie a proiectului de către Enel X România, prin instalarea a 432 de panouri solare de înaltă eficienţă, cu celule de tip policristalin, a invertoarelor, structurii metalice de susţinere şi a sistemului de monitorizare. Echipamentele şi tehnologiile utilizate de Enel X în cadrul proiectului au performanţe şi fiabilitate ridicate, provenind de la producători cu tradiţie pe piaţa de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie