Contractul pentru varianta ocolitoare a municipiului Tecuci, reziliat

L.A.
Miscellanea #Transporturi /

Contractul pentru varianta ocolitoare a municipiului Tecuci, reziliat

Contractul pentru varianta ocolitoare a municipiului Tecuci a fost reziliat, după ce ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc şi directorul general CNAIR au verificat, astăzi, stadiul lucrărilor, informează News.ro.

Conform unui comunicat al Ministerului Transporturilor, în urma verificărilor la faţa locului, ministrul Răzvan Cuc a constatat că pe o serie de porţiuni ale şantierului nu au fost realizate lucrări ceea ce va duce în mod inevitabil la nerespectarea termenului pentru finalizarea acestui obiectiv.

"Chiar dacă e duminică nu era nici măcar un utilaj. Asta arată slaba mobilizare din teren şi faptul că avertismentele pe care le-au primit, le-au ignorat. Constat că acei constructori care sunt neserioşi, aşa vor rămâne. Este bătaie de joc la adresa românilor şi nu mai tolerez aşa ceva! (...) În 2017 i-am spus antreprenorului că dacă nu se mobilizează şi nu începe să lucreze vom lua măsurile care se impun. Din păcate, din punctul de vedere al stadiului fizic, s-a avansat foarte puţin la un obiectiv care trenează de vreo 5 ani de zile, un obiectiv care se putea implementa aşa cum spune termenul contractual, în 12 luni. Vorbim de o variantă de ocolire care are 7 kilometri, mai exact 6,94 kilometri. Se putea face. Sunt zone care sunt neatacate din punctul de vedere al implementării (...) M-am săturat de antreprenori neserioşi, m-am săturat de antreprenori care vin în România, câştigă o licitaţie, apoi caută subcontractori să lucreze pentru ei şi, aşa cum am spus, dacă vii în România şi nu îţi faci treaba, reziliem contractul. Eu am contractul cu graficul de implementare (...), domnule director Neaga îl aveţi, îl reziliaţi şi certificaţi negativ. Evaluaţi de urgenţă ce mai este de executat şi vă rog să scoateţi imediat la licitaţie acest obiectiv pentru că oamenii din Tecuci merită acest lucru, la cât au aşteptat. Finanţare este, dar e nevoie şi de constructori serioşi care să vină şi să muncească, nu doar care vin, îşi iau contractele şi apoi caută tot felul de clauze (...) Din punctul meu nu mai au nicio scuză, am încheiat relaţia contractuală dintre Compania Naţională de Autostrăzi şi această firmă neserioasă", a precizat Răzvan Cuc, potrivit sursei citate.

Totodată, ministrul Transporturilor a cerut conducerii CNAIR să urgenteze procedurile astfel încât noul contract pentru centura municipiului Tecuci să poată să fie semnat până la sfârşitul lunii septembrie - octombrie 2019.

În cadrul vizitei, Răzvan Cuc a anunţat lansarea în luna august 2019 a procedurilor referitoare la proiectarea şi execuţia pentru Centura Galaţiului şi drumul expres Brăila - Galaţi, mai scrie News.ro.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. As fi curios să știu dacă firmei cu pricina i s-au executat garanția de zece la sută pentru cât a tras de timp și cât nu vom mai auzi de ei pe la licitații și la contestări. Așa, să cunoască tot poporu'.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. As fi curios si eu sa stiu cand se va realiza centura ocolitoare a Mediasului, pentru a opri traficul greu in zona cetatii medievale si degradarea imobilelor care nu au fundatie corespunzatoare.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS