ICT

COOPERATIVA ŢARA MEA: Coşul de Paşti de anul acesta rămâne la valoarea de 180 de lei

Comunicate de presă / 28 aprilie

 Deşi toate preţurile materiilor prime s-au majorat în acest an Cooperativa Tara Mea a reuşit sa obţină un preţ al coşului de cumparaturi pentru masa de Paşti similar cu cea de anul trecut, conform unui comunicat remis redacţiei.

Pentru o parte dintre produse, preturile au avut o creştere uşoară, de 2-10% în plus faţă de anul trecut.

După un an dificil în care s-au luptat cu seceta, producătorii de legume autohtone sunt pregătiţi să aducă  la raft legume şi verdeţuri de sezon, la preţuri constante, sau cu maximum 10% mai mari faţă de anul trecut.

Minim istoric al preţului la ouă în perioada Paştilor: 8,99 RON/cofraj de 30 bucăţi

 

"Menţinerea preţului constant la ouă, în această perioadă atât de importantă pentru toţi românii, a constituit una dintre priorităţile noastre în ultimii ani. Pot spune că am reuşit, dar a fost greu. Dacă vă amintiţi, în urma cu 3-4 ani înregistram creşteri chiar şi de 200% in perioada sărbătorilor", a declarat Florin Burculescu.

 

Producătorii autohtoni  pot pune la dispoziţie tot ceea ce trebuie pentru a pregăti masa de Paşte. Cooperativa Ţara Mea asigură direct din ferme o gamă variată de produse, de la carne de miel, ouă, verdeţuri, legume de sezon - ceapă verde, salată, ridichi, astfel încât să ne putem bucura de o masă tradiţională românească.

 

Carnea de miel a atins recorduri pe pieţele externe în acest an

 

"Preţul cărnii de miel este şi el în creştere, cu 10 - 40% în raport cu anul trecut, dar cu mult mai mic faţă de nivelul din celelalte ţări din Uniunea Europeană, ceea ce spune multe despre eforturile producătorilor români".

Importuri de pandemie

Consumul de carne de oaie este mic în România - 2,2 kg/cap locuitor, în 2018, potrivit INS. Românii consumă, în general, carne de miel cu ocazia sărbătorilor de Paşte, iar după cum se vede din statistici preferă carnea autohtonă. În 2020, importurile au scăzut uşor pe total, faţă de 2018, pe fondul pandemiei de COVID-19. Principalii furnizori externi sunt Ungaria, Belgia, Italia, Olanda, carnea dezosată având cea mai mare pondere în importuri. Volumul importurilor se situează, în general, în jurul a 100 de tone/an, valoarea acestora fiind de circa 600 mii euro

 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro