Abonament gratuit

Coreea de Nord trage "proiectile" cu "rază scurtă de acţiune"

I.D.
Internaţional /

Coreea de Nord trage "proiectile" cu "rază scurtă de acţiune"

Coreea de Sud a anunţat că Phenianul a tras două "proiectile" neidentificate, o informaţie confirmată de Washington, care a precizat că este vorba despre rachete cu rază scurtă de acţiune, relatează AFP.

"Pot să confirm că sunt cu rază scurtă de acţiune", a declarat pentru AFP un oficial american sub protecţia anonimatului. El nu a precizat când a avut loc tirul.

El reacţiona în urma unui anunţ făcut cu câteva minute înainte de Statul Major sud-coreean, potrivit căruia Coreea de Nord a tras un "proiectil" neidentificat. Seulul a precizat ulterior că un al doilea proiectul a fost lansat.

"Armata noastră urmăreşte îndeaproape situaţia, în cazul unor tiruri suplimentare şi este pregătită să acţioneze", a precizat Statul Major sud-coreean într-un comunicat.

Precizarea cu privire la raza de acţiune a rachetelor este importantă, după ce Donald Trump a declarat în trecut că rachetele cu rază scurtă de acţiune nu afectează negocierile cu Phenianul.

"Eu nu consider asta deloc o ruptură în relaţia de încredere. La un moment dat, acest lucru se poate întâmpla. Dar, în acest stadiu, nu", declara el în mai după tiruri de rachetă nord-coreene, primele din noiembrie 2017.

"Era vorba despre rachete cu rază scurtă de acţiune, un lucru foarte standard", sublinia el atunci.

Săptămâna trecută, Coreea de Nord ameninţa că şi-ar putea revizui moratoriul asupra testelor balistice şi nucleare, din cauza reluării anunţate a exerciţiilor militare comune ale Washngtonului şi Seulului.

Luna trecută, Donald Trump şi Kim Jong Un au convenit, într-o întâlnire-surpriză în Zona Demilitarizată (DMZ), care împarte peninsula, să reia negocierile, după luni de blocaj. Însă nicio întâlnire nu a avut loc până în prezent între cele două părţi.

Aproape 30.000 de militari americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud, iar exerciţiile anuale pe care le desfăşoară împreună cu militari sud-coreeni au înfuriat de fiecare dată Phenianul. Nordul le consideră o repetiţie generală înaintea invaziei teritoriului său.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS