Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

CORESPONDENŢĂ DE LA LONDRANebunia societăţii de consum: un mare gest de nepăsare

VIVIEN ASHTON
Ziarul BURSA #Internaţional /

Nebunia societăţii de consum: un mare gest de nepăsare

Da, a fost într-adevăr înfricoşător pentru noi, cei care trăim în apropierea zonelor de conflict, şi pentru rudele noastre îngrijorate. Patru nopţi de sunet asurzitor de elicoptere şi sirene de poliţie. Vitrine sparte şi proprietari de magazine dis-peraţi, care nu îşi permit să îşi piardă afacerile. Cineva i-a descris pe aceşti tineri drept "şobolani sălbatici", ceea ce este adevărat. Se pare că ordinea socială, ţesătura societăţii noas-tre, este aproape să intre în colaps.

Dimineaţa următoare, 50 de studenţi au apărut cu mături şi s-au oferit să cureţe zona. În 24 de ore,18 mii de oameni îşi ofereau sprijinul şi serviciile. Victimele stăteau de vorbă cu bun-simţ, cu moderaţie şi inteligenţă. Poliţia, care a dovedit că este vigilentă şi organizată, a intrat în circuitul telefoanelor mobile şi a preîntâmpinat problemele. Ordinea socială a fost restabilită rapid, alături de reafirmarea valorilor morale de bază.

Aceasta este societatea modernă cu două capete, unul dintre ele cu acţiune şi reacţiune rapidă şi fluidă, fără formă, aparent deconectată de la orice fel de busolă morală. Poliţiştii au spus foarte clar că nucleul protestatarilor sunt membrii binecunoscuţi ai unor bande.

Aceştia sunt în mare măsură sociopaţi şi violenţi, alegând să trăias-că în propriile societăţi paralele, pe baza micilor afaceri cu droguri şi furturi, cu ambiţia lor să deţină adidaşi ultimul răcnet, telefoane mobile, jocuri video, doze de droguri şi stilul "Miami clubbing".

Să fim bine înţeleşi: nu este vorba despre sărăcie sau privare sau situaţia economică. Aceşti oameni au buzunarele pline de bani. Nu este vorba despre rasă, au fost la fel de mulţi protestatari albi, englezi, ca şi negri. (Dar nu din Orientul Mijlociu sau din Asia unde valorile familiei sunt încă puternice şi educaţia este un obiectiv).

Este vorba mai mult despre prăbuşirea familiei, eşecurile sistemului educaţional şi alienarea societăţii. Acestor oameni pur şi simplu nu le pasă.

Ei trăiesc numai pentru următoarea doză, fie de adrenalină fie de cocaină.

Pur şi simplu ei fac un mare gest de nepăsare.

Este o stare indusă de droguri pe mai multe nivele: comportamentul protestatarilor nu a fost doar nesăbuit şi indiferent, ci scânteia revoltelor a apărut de la Operaţiunea Trident, un program sofisticat al poliţiei, destinat reducerii infracţiunilor comise cu arme de foc, care este legată aproape în întregime de droguri.

Cert este că revoltele iniţiale au fost un răspuns la împuşcarea unui bărbat ţintit de poliţie în cadrul Trident. Apoi, există unele dovezi că incendierea unor clădiri în locuri cheie a fost orchestrată: Rapoarte neconfirmate spun că tineri care stăteau degeaba au fost organizaţi de oameni mai în vârstă care au venit în maşini. Dacă este adevărat, acesta este probabil să fie noul mod al traficanţilor de droguri de a trimite mesaje de apărare. A se nota că numai cu o zi sau două înainte, poliţia britanică, ca parte a unei operaţiuni internaţionale, a anunţat că a confiscat cea mai mare încărcătură de cocaină din istorie, care a ajuns în Marea Britanie din America de Sud pe un yacht de lux. Aşadar, este acesta răspunsul tinerilor la creşterea preţului cocainei? Este acesta răspunsul răzbunător al traficanţilor la pierderile suferite?

Dar, oricum tot ce trebuia să facă cineva era să privească cum situaţia este preluată de testosteronul tânăr şi de pofta de gratificare instantanee, furnizate de iPhone-uri furate şi articole vestimentare la modă.

Vi se pare amuzant? Statisticile arată că mai mult de jumătate din activitatea economică mondială este în prezent în mâna crimei organizate. Probabil vi se pare că România este la ani lumină distanţă de asemenea prostii? Corupţia şi criminalitatea care umplu mediul politic şi de afaceri din Europa de Est sunt conductele prin care bandele împrăştie comportamentul deviant indus de droguri, creând o societate controlată de crima organizată .

Să fie clar: de fiecare dată când iei sau dai mită, ocoleşti legea, minţi poliţia, nu-ţi respecţi o obligaţie fiscală, furi câte puţin, nu-ţi plăteşti taxele, mergi la prostituate, fumezi şi tu ceva, faci un mare gest de nepăsare împotriva societăţii! Ajuţi la erodarea ordinii sociale stabilite. De fapt, delictul economic este crimă economică este susţinerea crimei armate este distrugerea familiei este distrugerea societăţii. Nu are nici o legătură cu Twitter sau Blackberry bla bla bla. Este vorba despre contractul social şi despre litera legii care îl menţine. Şi poate fi atât de uşor distrus prin nepăsare. Dumnezeu să ne ajute!

Vivien Ashton, fost consultant British Know How Fund la BVB şi FPP IV Muntenia. De asemenea, a fost membră în Consiliul de Administraţie al Terapia Cluj SA şi al Romanian Investment Company, un fond listat administrat de F&C.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. In concluzie: scernariul va veni si in Romania ?.

    Cand ?. 

    You must of spent too much time in South Ken Ms Ashton. You keep blabbering about them dealing coke, having suffered huge losses from the recent police capture. It's not coke that they use or deal in those poverty-ridden estates, rather they get by dealing skunk and stabbinmg people for their phones. Knightsbridge is the hotspot for coke, there riots are just every-day happenings on an estate taken a little bit too far due the inhabbitants' social/racial characteristics :)

    Mortu(capitalismul) e pe nasalie si trebuie ingropat. Vor mai fi fiind multe astfel de cortegii funerare in intrega lume pen' ca... cimitirul e cam departe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
ADAMA

Curs valutar BNR

29 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1588
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4016
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.2556

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie