Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

CORESPONDENŢĂ DIN GERMANIA Hub-ul global DHL Leipzig, o investiţie de peste 500 milioane euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Companii /

 Hub-ul global DHL Leipzig, o investiţie de peste 500 milioane euro

Investiţia iniţială a costat compania 360 milioane euro, iar extinderea - 150 milioane euro 

Investiţiile iniţiale în hub-ul global DHL din Leipzig, Germania, au fost de 360 de milioane de euro, conform afirmaţiilor domnului Roy Hughes, vicepreşedinte executiv al diviziei Network Operations & Aviation din cadrul "DHL Express" - cel mai mare furnizor de servicii de curierat din lume.

Domnia sa a precizat, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Leipzig, că acesta este cel mai mare hub global DHL, având o suprafaţă totală de 129.000 de metri pătraţi. Urmează cel din Cincinnati, SUA, cu o suprafaţă de 46.500 metri pătraţi. Investiţia în acest hub a fost de 170 de milioane de euro.

Al treilea hub DHL ca mărime, la nivel mondial, este cel din Hong Kong - 35.000 metri pătraţi. Investiţia în facilitatea din oraşul asiatic a fost de 160 de milioane de euro.

DHL a semnat în 2005, cu aeroportul din Leipzig, acordul pentru investiţa în hub-ul global. Lucrările de construcţie au început în februarie 2006 şi au fost finalizate în iulie 2007, când compania a lansat operaţiunile de testare. Hub-ul din Leipzig a început să opereze pe deplin în mai 2008.

Lucrările pentru expansiunea hub-ului au fost lansate în decembrie 2013, iar investiţiile în acest proces s-au ridicat la 150 de milioane de euro. Astfel, investiţia totală în hub-ul global de la Leipzig este de 510 milioane de euro.

În urma expansiunii, "DHL Express" a dublat capacitatea operaţională a principalului său hub european, cel din Leipzig. Aici, compania a construit spaţii de depozitare adiţionale şi de birouri. În plus, DHL a implementat un nou sistem de sortare, care a crescut capacitatea de sortare a hub-ului cu 50%, la peste 150.000 de expediţii pe oră.

DHL operează, în acest hub, aproximativ 60 de avioane pe zi lucrătoare, transportând un volum total de 1.900 de tone zilnic.

Hub-ul din Leipzig are 3.800 de salariaţi.

"DHL Express" deserveşte 220 de ţări/regiuni la nivel mondial. Compania are trei hub-uri globale şi 19 regionale, aproximativ 1.400 de facilităţi şi 2,5 milioane de clienţi. DHL numără circa 80.000 de salariaţi în întreaga lume.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS