CORINA CREŢU:"Politica de coeziune ar trebui să continue să investească în toate regiunile UE"

George Forcoş
Fonduri Europene / 15 noiembrie 2017

Corina Creţu (Sursa foto: Reprezentanţa Comisiei Europene în România )

Corina Creţu (Sursa foto: Reprezentanţa Comisiei Europene în România )

Politica de coeziune ar trebui să continue să investească în toate regiunile UE şi să abordeze principalele provocări sociale actuale, a declarat astăzi comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, în cadrul discuţiilor cu miniştrii statelor membre care se ocupă de politica de coeziune.

Comisarul european a precizat, potrivit unui comunicat de presă: "Politica de coeziune ar trebui să continue să investească în toate regiunile UE şi să abordeze principalele provocările actuale: lupta contra excluderii sociale şi a şomajului în rândul tinerilor, migraţia, adaptarea la globalizare şi schimbările climatice. Ea ar trebui să sprijine în continuare transportul sustenabil, infrastructura în domeniul sănătăţii şi cel digital, micile afaceri şi inovarea, concentrându-se acolo unde se poate obţine cea mai mare valoare adăugată din partea UE".

În ceea ce priveşte modul cel mai bun prin care politica de coeziune poate sprijini reformele structurale, comisarul Creţu a sugerat că procesul de îndeplinire şi evaluare a condiţiilor prealabile pentru succesul investiţiilor (aşa numitele "condiţionalităţi ex-ante") ar trebui revizuit. Stimulente pentru încurajarea reformelor ar putea fi oferite pe parcursul întregii perioade de finanţare şi nu doar la început. "Ar trebui, de asemenea, să cugetăm asupra posibilităţii de a crea o legătură mai bună între ciclul anual al semestrului european şi planificarea intermediară a politicii de coeziune," a adăugat comisarul.

Comisarul Creţu a făcut apel şi "la o abordare mai uşoară, mai proporţionată şi mai adaptată" obţinerii de plăţi din fonduri europene pentru beneficiari: "Costurile reale sau simplificate nu ar trebui să fie singurele opţiuni. Multe ţări sprijină plăţile în cazul îndeplinirii unor condiţii agreate în prealabil".

Nu în ultimul rând, comisarul Corina Creţu a sugerat ca proiectele asemănătoare, finanţate prin fonduri UE diferite, să fie tratate în acelaşi mod, spre exemplu în cazul achiziţiilor publice.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro