Corina Creţu: "Sunt multe de făcut pentru a face PAC mai accesibilă pentru cei implicaţi"

R.S.
Politică / 16 aprilie

Corina Creţu: "Sunt multe de făcut pentru a face PAC mai accesibilă pentru cei implicaţi"

Europarlamentarul Corina Creţu consideră că eforturile Uniunii Europene de simplificare a regulilor Politicii Agricole Comune (PAC) reprezintă un pas înainte, însă ar mai fi multe de ajustat pentru a o face mai accesibilă pentru fermieri, relatează Agerpres.

"Ca întotdeauna, militez pentru degrevarea fermierilor de aceste sarcini birocratice excesive, pentru a nu mai fi copleşiţi de proceduri administrative. În egală măsură, eforturile UE de simplificare a regulilor PAC reprezintă un pas înainte, dar cred că în continuare mai sunt multe de făcut pentru a face Politica Agricolă Comună mai accesibilă pentru cei implicaţi", a scris eurodeputatul Corina Creţu pe o reţea de socializare.

Parlamentarul european a făcut referire la rezultatele sondajului realizat de Comisia Europeană privind simplificarea procedurilor pe Politica Agricolă Comună, subliniind că nemulţumirile fermierilor au vizat, în special, birocraţia excesivă, conform Agerpres.

"Comisia Europeană a prezentat săptămâna trecută rezultatele preliminare ale sondajului său privind simplificarea, care a primit 27.000 de răspunsuri din întregul bloc comunitar. Conform acestuia, o parte foarte mare din fermierii europeni (78%) utilizează un ajutor extern atunci când îşi pregătesc cererile pentru plăţile din PAC, iar aproximativ 44% dintre aceştia declară că trebuie să raporteze de mai multe ori aceleaşi informaţii (...) Nemulţumirile fermierilor se reflectă în mare parte, în birocraţia excesivă, iar foarte mulţi declară că încercările de simplificare ale Uniunii au făcut procedurile şi mai complicate şi costisitoare, reliefând faptul că orice beneficiu este anulat de cheltuielile implicate în acest proces", a arătat Corina Creţu, transmite sursa citată.

Conform sondajului, a mai subliniat eurodeputatul Corina Creţu, 24% dintre fermieri petrec între 5 şi 6 zile pe documentaţia privind fondurile provenind din Politica Agricolă Comună, iar 38% petrec între una şi 4 zile lucrătoare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Doamna s-a inspirat din vorba românească "PAC și s-a făcut ".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5878
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0225
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8379
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.2719

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb