Revista BURSA Construcţiilor

Costul unei investigaţii guvernamentale: 360 de milioane de dolari

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 10 decembrie 2018

Marile companii care au afaceri în zona farmaceutică au probleme la nivel foarte înalt şi pentru a scăpa de acuzaţii preferă să plătească sume consistente.

O divizie a grupului Johnson & Johnson va plăti guvernului american 360 de milioane de dolari pentru închiderea unei investigaţii. Aceasta se referea la sprijinul financiar acordat unei organizaţii de caritate care a ajutat pacienţii asiguraţi prin Medicare să acopere costurile mari ale medicamentelor, a anunţat Departamentul de Justiţie.

Acordul convenit de Actelion Pharmaceuticals Us, care a devenit o filială a J&J după preluarea sa de către acest grup, în 2017, include cea mai mare penalizare rezultată până în prezent în urma unei investigaţii la nivelul industriei farmaceutice referitoare la spijinul acordat de producătorii de medicamente organizaţiilor de caritate care sprijină pacienţii. Guvernul a acuzat că Actelion s-a folosit de o organizaţie de caritate, în perioada 2014-2015, pentru a plăti în mod ilegal obligaţiile de co-plată a mii de pacienţi din cadrul Medicare, folosindu-se de tratamentele pentru hipertensiunea arterială pulmonară Tracleer, Ventavis, Veletri şi Opsumit. Organizaţia respectivă, Caring Voice Coalition, a sistat ajutoarele după ce guvernul i-a revocat dreptul de a face acest lucru, în 2017, din cauza îngrijorărilor că producătorii de medicamente au o influenţă ilegală asupra acestora. Actelion nu a recunoscut că ar fi comis vreo ilegalitate. Caring Voice Coalition a refuzat să comenteze.

Mai mulţi alţi producători de medicamente au dezvăluit, începând din 2015, că au primit citaţii în urma investigaţiei. Pfizer a încheiat un acord similar cu autorităţile americane, în luna mai, pentru aproape 23,85 de milioane de dolari. Jazz Pharmaceuticals şi Lundbeck au anunţat în acest an că au convenit acorduri pentru închiderea unor investigaţii de acelaşi tip, pentru 57 de milioane de dolari, respectiv de 52,6 milioane de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

17 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1226
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5075
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7620
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro