COTAR: Guvernul ne bagă pe toţi în faliment!

J.P.
Miscellanea / 27 noiembrie 2020

 Guvernul ne bagă pe toţi în faliment!

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) COTAR cere ajutor concret din partea Guvernului, în cel mai scurt timp, pentru a se evita falimentul în lanţ, de la începutul anului viitor, conform unui comunicat de presă.

Conform sursei citate "Guvernul acordă ajutor de stat pentru unele sectoare economice, dar a uitat de transportatori. Măsurile pe care le-a luat guvernul, pentru a sprijini industriile afectate de criza Coronavirus au exclus transportatorii rutieri de persoane, ca şi cum acest domeniu nu ar fi avut de suferit."

Vasile Ştefănescu: "Ministrul Economiei, Virgil Popescu, anunţa, zilele trecute, că e de bun simţ ca reprezentanţii HoReCa să-şi plătească datoriile către stat din banii acordaţi de guvern. Se acordă un ajutor de stat de 20% din pierderea cifrei de afacere aferentă anului 2020 faţă de 2019, printr-o nouă Ordonanţă de Urgenţă, dar numai pentru HoReCa. Transportatorii rutieri de persoane sunt la fel de afectaţi, dar nu beneficiază nici macar de acest sprijin. Cred că e la fel de bun simţ, ca şi firmelor de transport să li se anuleze datoriile acumulate din martie până în prezent, chiar şi din primele luni ale anului 2021, până reuşim să intrăm în normalitate. Nu putem plăti, de la anul, şi restanţele şi datoriile curente. O să intrăm în faliment!"

"În plus, Executivul ar trebui să anuleze datoriile acumulate de firme în această perioadă, dacă vrea să demonstreze că actualului guvern îi pasă de firmele româneşti. Altfel, se va genera faliment în lanţ, în toate sectoarele economice", mai arată comunicatul.

"Prima măsură care trebuie să se ia este anularea datoriilor către stat, pentru firmele afectate de restricţii. Degeaba ne spune Guvernul că ne lasă să funcţionăm, dacă noi nu putem avea clienţi, tot din cauza restricţiilor impuse de Executiv. Aceeaşi schemă au aplicat-o acum şi pentru HoReCa. Şi ei au aceeaşi problemă, iar banii despre care vorbeşte Guvernul n-au ajuns niciodată la toţi cei afectaţi. Dacă acest guvern reuşeşte performanţa de a băga în faliment Transporturile şi Turismul, din februarie 2021, va distruge România!", mai arată Vasile Ştefănescu.

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro