Abonament gratuit

COTAR:"Preşedintele progresist al Consiliului Concurenţei îndeamnă la încălcarea legii"

A.L.
Miscellanea #Transporturi /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat, astăzi, că a atras atenţia asupra implicării active a Consiliului Concurenţei în modificarea legislaţiei în favoarea unor companii pe care ar declara că le protejează şi cere demisia preşedintelui "progresist" al Autorităţii, Bogdan Chiriţoiu, în condiţiile în care acesta ar continua să susţină aceleaşi practici, scrie News.ro.

În ultimele luni, mai multe asociaţii ale taximetriştilor au protestat împotriva noului cadru de reglementare din domeniul transportului de persoane în regim de taxi, în contextul în care au acuzat patformele de ridesharing precum Clever şi Uber că ar funcţiona ilegal.

Chiriţoiu a transmis că noile tehnologii din domeniul transportul de persoane în regim de taxi conduc la îmbunătăţirea calităţii vieţii consumatorilor, dar nu trebuie să ducă la eliminarea formelor care deja îşi desfăşoară activitatea. În plus, Autoritatea are în derulare o investigaţie privind o posibilă încălcare a Legii concurenţei de COTAR şi membrii acesteia.

În acest fel, potrivit COTAR, el ar susţine companiile private care încalcă legislaţia României, mai informează News.ro.

"Practic, Bogdan Chiriţiou a declarat oficial că s-a răzbunat pe membrii COTAR care l-au atacat în urma acţiunilor care arată clar implicarea în susţinerea unor companii ce fac concurenţă neloială taximetriştilor şi încalcă toate legile în vigoare. COTAR cere în continuare demiterea preşedntelui Consiliului Concurenţei şi anchetarea acestuia în legătură cu implicarea în activităţile economice la care ar fi trebuit să se raporteze cu totul diferit, din poziţia pe care o ocupă", se arată în comunicat, potrivit agenţiei.

COTAR atrage atenţia că Bogdan Chiriţiou se laudă cu "destructurarea unor carteluri", dar el ar trebui să le explice consumatorilor "ce fel de "cartel" menţine preţurile foarte scăzute, ca să vină în ajutorul clienţilor - pentru că oricine foloseşte serviciile de taxi a observat că acele preţuri scăzute au fost interzise, practic, prin intervenţia Consiliului Concurenţei".

COTAR consideră că şi aceasta poate fi tot o acţiune împotriva intereselor consumatorului, care să sprijine intrarea pe piaţă a concurenţei neloiale, cu preţuri de dumping.

"Bogdan Chiriţoiu se încăpăţânează, însă, să susţină că "noile tehnologii din domeniul transportului de persoane în regim de taxi conduc la îmbunătăţirea calităţii vieţii consumatorilor" - idee progresistă care invită efectiv la încălcarea legii", se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. hai ca sunteti penibili. auzi, seful CC e "progresist". bravo, l-ati prins, l-ati demascat, trebuie aratat cu degetul si demis!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie