Cotaţia acţiunilor "Azomureş" a crescut cu 30% în acest an

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 30 ianuarie 2004

Dobînda lunară la depozitele în lei a depăşit în ultima lună deprecierea leului în raport cu euro. Cea mai bună dobîndă, oferită de CEC şi "Finansbank", a adus un cîştig lunar maxim de 1,25% peste valoarea sumei investite, exprimate în euro. Persoanele care şi-au constituit un depozit lunar în euro ar fi avut ieri un cîştig maxim de 0,3% dacă au optat în urmă cu o lună pentru "Garanti Bank".

Investitori care au optat pentru achiziţionarea unităţilor fondurilor mutuale ar fi obţinut ieri cel mai mare randament lunar dacă alegeau fondurile pe acţiuni. Unităţile fondului "Napoca", exprimate în euro, au crescut în ultima lună cu 10,44%. Cei care au optat pentru unităţile fondului "Intercapital" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 7,41%.

Persoanele care au preferat portofoliul cu cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei cu structura indicelui BET ar fi avut ieri un cîştig mai ridicat. Valoarea indicelui, calculat în euro, s-a apreciat în acest an cu 10,88%, determi-nînd o creştere similară a valorii portfoliului. Cei care au optat pentru acţiunile SIF şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET-FI ar fi avut un cîştig de 13,27%. Randamentul a fost determinat de creşterea valorii indicelui, calculat în euro, ca urmare a aprecierii medii a cotaţiilor acţiunilor SIF.

Randamentul maxim lunar ar fi revenit ieri investitorilor care în ultima şedinţă bursieră a anului trecut au cumpărat acţiunile "Azomureş". Cursul lor mediu, exprimat în euro, a crescut cu 30,7%. Cei care au preferat acţiunile "Mopan" Mureş şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 29,95%.

Persoanele care au cumpărat obiecte din aur şi-au diminuat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 1,05%, din cauza scă-derii preţului oficial, exprimat în euro. Cei care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au diminuat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 0,16%, din cauza deprecierii leului în raport cu euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro