Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Creşterea economiei britanice, peste nivelul anterior crizei

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Economia Marii Britanii a crescut cu 0,8% în trimestrul al doilea din 2014, faţă de primele trei luni din anul curent, depăşind astfel cu 0,2 puncte procentuale nivelul de expansiune înregistrat înaintea crizei (în primele trei luni din 2008), conform datelor anunţate la finele săptămânii trecute de Oficiul Naţional de Statistică (ONS) de la Londra.

Comparativ cu trimestrul al doilea din 2013, PIB-ul ţării a sporit cu 3,1% în perioada aprilie-iunie 2014, acesta fiind cel mai rapid ritm de expansiune din 2007. Trimestrul analizat a fost al şaselea consecutiv cu evoluţie ascendentă.

După publicarea datelor ONS, ministrul britanic de Finanţe, George Osborne, a afirmat: "Datorită efortului depus de poporul britanic, astăzi am ajuns la o piatră de hotar a planului nostru economic pe termen lung".

În primul trimestru din 2014, economia Marii Britanii a crescut tot cu 0,8%. Fondul Monetar Internaţional (FMI) estimează că economia britanică va avea, anul acesta, cel mai rapid ritm de creştere din rândul statelor dezvoltate din G7, respectiv de 3,2%, faţă de 2,8%, cât prognoza anterior. Banca Angliei aşteaptă o creştere a economiei naţionale de 3,4% în 2014.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS