Creşteri semnificative estimate pentru S&T România în urma finalizării proiectului "Focus" la nivelul Grupului Kontron AG

G.D.
Companii / 11 august

Creşteri semnificative estimate pentru S&T România în urma finalizării proiectului "Focus" la nivelul Grupului Kontron AG

În urma unei strategii de concentrare a activităţii pe soluţiile inteligente IoT şi de adaptare la schimbările de pe piaţa europeană de IT, Grupul Kontron AG (fost S&T AG) a anunţat vânzarea unor părţi din activitatea de servicii IT către VINCI Energies S.A, în cadrul proiectului "Focus", conform unui comunicat remis redacţiei. Grupul a decis păstrarea în componenţa sa a filialelor S&T care operează în Austria, România şi Ungaria. "Semnarea contractului marchează un moment de referinţă în drumul nostru spre a deveni un jucător pur IoT, cu profitabilitate netă estimată semnificativ mai mare pentru 2023 şi o lichiditate care ne va permite să facem achiziţii importante în viitor. Strategia noastră pentru 2022 rămâne neschimbată, previzionând venituri de 1.120 mil EUR şi o profitabilitate de peste 10%. Subsidiarele din Austria, România si Ungaria rămase în portofoliul companiei sunt vârful de lance pentru concentrarea eforturilor strategice de dezvoltare a soluţiilor inteligente IoT", a declarat Hannes Niederhauser, CEO al Grupului Kontron AG.

"S&T România este în continuare proprietate a Grupului Kontron AG şi activitatea companiei nu este afectată în niciun fel de această schimbare strategică. Filiala din România îşi păstrează acelaşi acţionariat şi aceeaşi strategie de dezvoltare. De asemenea, în contextul în care S&T România a raportat creşteri semnificative ale indicatorilor financiari pentru anul 2021, cu o cifră de afaceri care a crescut cu aproximativ 39%, iar profitul net cu 579% faţă 2020, se preconizează creşteri semnificative ale operaţiunilor estimate pentru 2023. Cel mai probabil, investiţiile companiei se vor orienta către dezvoltarea direcţiei strategice stabilite în funcţie de specificul fiecărei pieţe pe care compania operează", a declarat Nicoleta Macovei, Directorul S&T România.

Industrii precum serviciile de sănătate, de transport şi logistică, serviciul public, turismul etc. au ajuns să fie parte a IoT (Internet of Things), o latură a sectorului IT&C care va fi în continuă dezvoltare. Industriile menţionate necesită echipamente conectate, urmărire în timp real al vehiculelor, monitorizare a pacienţilor, securizare mai eficientă a proprietăţilor şi consum inteligent, se menţionează în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1794
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5370
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.2661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro