CSA a amendat Astra cu 10.000 lei

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 decembrie 2011

CSA a amendat Astra cu 10.000 lei

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a interzis temporar vânzarea de către Astra Asigurări a poliţei Medica Bonus şi a amendat compania cu 10.000 de lei.

Potrivit CSA, în urma unor verificări la Astra, echipa de control a instituţiei a constatat că informaţiile cuprinse în poliţă nu sunt redactate într-o formă clară, accesibilă şi exactă, astfel încât asiguraţii, potenţialii asiguraţi, contractanţii sau potenţialii contractanţi ai asigurării să fie informaţi în mod corect asupra tuturor condiţiilor contractului de asigurare.

De asemenea, mai mulţi termeni şi expresii tehnice medicale şi juridice din cuprinsul contractului de asigurare nu sunt definiţi şi explicaţi.

"Verificarea prin sondaj a poliţelor Astra Medica Bonus emise până în prezent a arătat că asigurătorul nu a pus la dispoziţia asiguraţilor, potenţialilor asiguraţi, contractanţilor sau potenţialilor contractanţi ai asigurării informaţiile pe care asigurătorii trebuie să le furnizeze, pe hârtie ori pe alt suport durabil, prin intermediul unui document distinct sau a mai multor documente, într-o modalitate care să confirme că aceştia au luat cunoştinţă despre conţinutul aces-tor documente", potrivit comunicatului CSA.

Comisia a solicitat Astra remedierea tuturor acestor aspecte, care contravin prevederilor legislaţiei.

"Activitatea de oferire, negociere ori încheiere a poliţei Astra Medica Bonus va putea fi reluată după ce CSA va verifica îndeplinirea măsurilor dispuse în cazul Astra Asigurări şi va emite o decizie motivată în acest sens", se mai arată în comunicat.

La finele săptămânii trecute, CSA a început un control inopinat la Astra Asigurări după ce a primit sesizări cu privire la poliţa Astra Medica Bonus.

Astra Asigurări, controlată de omul de afaceri Dan Adamescu, este cel mai mare asigurător local după nivelul primelor subscrise în 2010, care au depăşit un miliard de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro