CSRC: Bursa din Shanghai face progrese în analiza fezabilităţii unei conexiuni cu LSE

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 iulie 2016

Bursa din Shanghai a lansat, în noiembrie 2014, o conexiune cu Bursa din Hong Kong.

Bursa din Shanghai a lansat, în noiembrie 2014, o conexiune cu Bursa din Hong Kong.

China realizează progrese în studiul fezabilităţii unei legături de tranzacţionare a acţiunilor între Shanghai Stock Exchange (SSE) şi London Stock Exchange (LSE), anunţă un membru al conducerii autorităţii de reglementare a pieţei de capital din China.

Fang Xinghai, vicepreşedintele Comisiei de Reglementare a Valorilor Mobiliare din China (CSRC), a declarat cele mai sus menţionate în cadrul unei întruniri recente cu directorul executiv al LSE, Nikhil Rathi, potrivit agenţiei Reuters.

Rathi a afirmat că decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană a creat unele incertitudini cu privire la economia Regatului Unit şi a politicilor financiare, însă impactul total a fost limitat.

La finele lunii iunie, Brian Schwieger, şef al departamentului de acţiuni din cadrul "LSE Group", operatorul LSE, declara că discuţiile dintre bursele din Londra şi Shanghai, cu privire la o potenţială conexiune de tranzacţionare, continuă, în pofida deciziei Marii Britanii de a ieşi din UE (Brexit), chiar dacă aceasta ar putea afecta implementarea acesteia. Schwieger a menţionat: "Părţile vor continua să-şi trimită reciproc echipe. LSE Group este angajat, în continuare, în parteneriatul Marea Britanie - China din domeniul serviciilor financiare, Londra rămânând atractivă datorită bazei sale diverse de investitori instituţionali şi perspectivelor internaţionale".

Oficialul LSE a mai spus: "În mod clar, poziţia Londrei ca centru financiar este foarte importantă pentru Marea Britanie şi Europa, iar acest lucru va fi cu siguranţă în prim-plan în mintea negociatorilor, atunci când se vor pune la masa discuţiilor".

Amintim că, luna aceasta, acţionarii London Stock Exchange Group Plc au votat, în proporţie de 99,92%, pentru planul de fuziune în valoare de 27 miliarde de dolari cu Deutsche Börse (Bursa din Frankfurt). Aceasta din urmă a prelungit recent, cu două săptămâni, termenul până la care acţionarii săi îşi pot da acordul în legătură cu tranzacţia. Noul termen este 26 iulie, faţă de 12 iulie, data limită stabilită anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5749
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1357
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9082
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.1460

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb