Crypto

Cum ne afectează Sindromul clădirii bolnave?

Media-Advertising / 02 iulie 2019

Cum ne afectează Sindromul clădirii bolnave?

Ştiai că România are cel mai vechi stoc de locuinţe din Uniunea Europeană? Şi acesta nu este un lucru cu care să ne lăudăm, deoarece înseamnă că "avem blocuri de locuinţe unde nu s-a efectuat niciun fel de lucrare de reparaţii în ultimii 20-30 de ani. Cele mai multe dintre aceste blocuri au nevoie urgentă de reparaţii", susţine Lucian Anghel, preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe. Mediul în care locuim sau lucrăm, din păcate, ne afectează sănătatea - cu cât locul este mai aerisit, mai curat, iar materiale de construcţie de calitate, cu atât calitatea vieţii este mai crescută, şi vice-versa.

Oamenii petrec aproximativ 85% din timpul lor în interiorul clădirilor, de aceea asigurarea unui confort interior potrivit este foarte importantă. Clădirile în care ne consumăm timpul au o influenţă critică asupra siguranţei, sănătăţii şi productivităţii noastre, indiferent că vorbim de serviciu, somn, cumpărături, sala de fitness sau alte activităţi casnice. Mediul în care locuim sau lucrăm ne poate îmbolnăvii, iar afecţiunea poartă denumirea de Sindromul clădirii bolnave.

Cum se manifestă această afecţiune? Silenţios. Simptomele sunt similare cu cele de gripă sau răceală - nas înfundat, tuse, răguşeală, aritmie, iriţie la nivelul gâtului, migrene, ameţeală, sau chiar afecţiuni ale pielii ş.a.m.d.

Dacă de cele mai multe ori nu prea putem influenţa calitatea clădirii în care avem situat serviciul, putem îmbunătăţii substanţial calitatea clădirii în care locuim.

Ce măsuri putem lua pentru prevenirea sau tratarea acestei afecţiuni?

- La serviciu sunt recomandate pauzele regulate în afara clădirii sau luare prânzului afară, în aer liber, sau pe terasă;

- Ferestrele trebuie deschise frecvent pentru a se putea obţine o cantitate mare de aer proaspăt;

- Dacă serviciul presupune folosirea monitorului constant, încercaţi să odihniţi periodic ochii, iar acasă să renunţaţi pe cât posibil la televizor şi telefonul mobil. Ca protecţie suplimentară, puteţi instala filtrul albastru pe toate monitoarele;

- Utilizaţi cu precauţie substanţele chimice - insecticide, înălbitori sau alte produse de curaţare - şi aerisiţi foarte bine încăperea în timpul folosirii acestora şi după;

Dacă locuiţi la casă şi aveţi fosă septică, trebuie neaparat să folosiţi bioactivatori fose septice pentru că aceştia vor elimina mirosurile neplăcute, accelerând descompunerea grăsimilor, celulozei, unsorii, proteinelor, amidonului etc., şi reduc nevoia de curăţare prin vidanjare. Puteţi folosi bioactivatori bacti + pentru că este un produs sigur pentru oameni, mediu şi instalaţii, înlocuind particulele de deşeuri în apă şi dioxid de carbon, care părăsesc instalaţia de tratare a apelor reziduale ca inofensive.

- Puteţi înlocui iluminatul clasic cu becurile de tip LED sau cu lumină albastră, care sunt foarte benefice pentru organism;

- Asiguraţi-vă că umiditatea şi temperatura din încăpere sunt optime.

Simptomele ce persistă se îmbunătăâesc atunci când este limitată expunerea sau când pericolele din interiorul clădirii sunt eliminate. În situaţia în care condiţiile de mediu nu pot fi modificate, ar trebui să vă gândiţi serios la schimbarea locului de muncă, renovarea completă a apartamentului sau chiar construirea unei case, în care sa folosiţi materiale de calitate, multe ferestre care să permită aerisirea şi un iluminat cât mai natural, modern şi ecologic. (C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

04 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8784
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0503
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.3880
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6437
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.2049

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro