Cum să folosiţi lumânările Heiken Ashi

Media-Advertising /

Ce este lumânarea Heiken Ashi?

Lumânarea Heiken Ashi este un indicator de tendinţă capabil să furnizeze semnale de tranzacţionare interesante. Aflaţi acum ce este lumânarea Heiken Ashi, cum este construită şi care sunt avantajele sale!

- Ce este lumânarea Heiken Ashi?

- Cum se construiesc lumânările Heiken Ashi?

- Care sunt semnalele de tranzacţionare furnizate de lumânarea Heiken Ashi?

- Lumânarea Heiken Ashi este recomandată pentru tranzacţionarea swing

- Care sunt avantajele lumânării Heiken-Ashi?

Cum se utilizează Heiken Ashi mt4? Lumânarea Heiken Ashi este o variantă a lumânării ja-poneze. Din punct de vedere tehnic, este un indicator de tendinţă capabil să furnizeze semnale de tranzacţionare interesante. Explicăm în acest articol cum să tranzacţionăm cu Heiken Ashi.

Care este lumânarea Heiken Ashi?

Graficul Heiken Ashi, care în japoneză înseamnă "bara medie", se referă la un tip de grafic in-ventat de suedezul Dan Valcu (deşi unii susţin că a fost creat de traderul japonez Yasuji Yama-naka). Graficul Heiken Ashi permite o vizualizare excelentă a intensităţii tendinţelor pe piaţă, fără a prezenta neregulile lumânării japoneze.

Cum este construită lumânarea Heiken Ashi?

Lumânarea Heiken-Ashi este reprezentată în acelaşi mod ca o lumânare japoneză clasică, dar căreia i s-au modificat valorile specifice de calcul. Lumânările Heiken Ashi (HA) sunt construite pe baza celor 4 variabile ale lumânării japoneze, şi anume:

- maxim

- minim

- deschidere

- închidere.

Formulele de calcul pentru lumânarea Heiken Ashi

- închiderea Heiken Ashi (închiderea HA) = (deschidere + maxim + minim+ închidere) / 4

Conform acestei formule, preţul de închidere al lumânării Heiken Ashi este media celor patru variabile care constituie o lumânare clasică japoneză.

- deschiderea Heiken Ashi (deschiderea HA) = (deschiderea HA a barei anterioare + închiderea HA a barei anterioare) / 2

Conform acestei formule, preţul de deschidere al unei lumânări Heiken Ashi este media preţurilor de deschidere şi de închidere ale lumânării Heiken Ashi anterioare.

- maximul Heiken Ashi (maxim HA) = maximul (maxim, deschidere HA, închidere HA).

- minimul Heiken Ashi (minim HA) = minimul (minim, deschidere HA, închidere HA)

Care sunt semnalele de tranzacţionare furnizate de lumânarea Heiken Ashi?

Lumânările Heiken Ashi oferă traderilor 6 semnale diferite:

- Heiken Ashi verde sau alb: tendinţa este ascendentă.

- Heiken Ashi verde sau alb fără umbră în jos: o tendinţă ascendentă puternică. Dacă sunteţi de-ja în poziţie de cumpărare, înseamnă că trebuie să vă lăsaţi poziţiile şi câştigurile să evolueze în continuare. Dacă nu sunteţi în poziţie de cumpărare, acum este momentul să lansaţi una.

- lumânare Heiken Ashi cu corp mic şi cu umbre în sus şi în jos: inversarea tendinţei. Se poate observa o situaţie de supra-vânzare sau de supra-cumpărare pe piaţă. În orice caz, domneşte incertitudinea.

- Heiken Ashi roşu: tendinţa descendentă.

- Heiken Ashi roşu fără umbra în sus: tendinţă descendentă puternică. Dacă sunteţi deja în poziţie de cumpărare, este timpul să vindeţi.

- Heiken Ashi prezentând o succesiune de lumânări japoneze cu umbre mici în sus şi în jos: semn de consolidare.

Lumânarea Heiken Ashi este recomandată pentru tran-zacţionarea swing

Ce stil de tranzacţionare să folosiţi pentru Heiken Ashi? Datorită unităţilor sale zilnice, săptămânale şi lunare, lumânarea Heiken Ashi este recomandată în mod special pentru tran-zacţionarea swing trading forex. Datorită uniformizării sale, este posibilă evidenţierea tendinţei generale, indicând în acelaşi timp zonele de incertitudine. Seamănă cu benzile Bollinger care se strâng. Lumânarea Heiken-Ashi promovează vizualizarea tendinţei şi elimină zgomotele indicilor volatili, cum este cazul DAX30.

Care sunt avantajele lumânării Heiken-Ashi?

Uşurinţa în utilizare: datorită semnalelor cheie ale lumânării Heiken-Ashi, este foarte uşor să determinăm tendinţa pieţei. Într-adevăr, pe acest grafic tendinţele pieţei nu sunt perturbate de semnale false, deci sunt mai uşor de observat.

Direcţia tendinţei: cu lumânări colorate diferit, lumânarea Heiken-Ashi vă indică direcţia tendinţei pieţei. Deci, o lumânare verde vă arată o tendinţă ascendentă, în timp ce o lumânare roşie vă arată o tendinţă descendentă.

Forţa trendului: pe lumânarea Heiken-Ashi, lumânările nu prezintă o umbră care să indice di-recţia opusă tendinţei. Când nu vedeţi umbre, să ştiţi că tendinţa este puternică. În cazul în care nu sunteţi sigur (ă) dacă doriţi sau nu să închideţi o tranzacţie, observaţi umbra şi corpul lumânărilor Heiken-Ashi: dacă graficul arată că tendinţa este în continuare în favoarea dvs., este recomandabil să vă păstraţi poziţia. (C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS