Curtea de apel Piteşti menţine oprirea lucrărilor la "Cathedral Plaza"

Cristina Vaida
Ziarul BURSA #Politică / 11 martie 2008

Războiul mediatic şi juridic între "Millennium Building Development" SRL şi Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti continuă prin decizia recentă a judecătorilor Curţii de Apel Piteşti care confirmă deciziile instanţelor din Craiova privind oprirea lucrărilor la Cathedral Plaza. Curtea de Apel Piteşti - Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal a respins ca neîntemeiată con­tes­taţia în anulare formulată de "Millennium Building Development" SRL prin care aceas­ta solicita modificarea soluţiilor instanţelor de judecată din Craiova cu privire la sistarea lucrărilor.

Ca urmare a acestei decizii, lucrările la Cathedral Plaza, clădirea de birouri construită lângă Catedrala Sf. Iosif, rămân oprite, până cînd justiţia românească se va pronunţa printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă asupra nelegalităţii autorizaţiei de construire. "Dimensiunea ilegalităţilor ce stau la baza autorizaţiei, compatibilă cu înălţimea clădirii, este la fel de vizibilă de oriunde: Vatican, Parlamentul European, Parlamentul Româ­niei, orice Curte ori Tribunal independent, curtea Ca­tedralei Sf. Iosif", precizează un comunicat al Arhie­piscopiei.

Lucrările la Cathedral Plaza au fost sistate în urma unei decizii din luna iulie 2007 a Tribunalului Dolj, iar în decembrie, dosarul a fost strămutat de la Curtea de Apel Craiova la Curtea de Apel Piteşti. În cererea de strămutare, "Millenium Building Development" a invocat motive de "bănuială legitimă", susţinând că instanţa de la Craiova nu mai putea fi neutră în acest caz, deoarece compania a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, solicitând de­clanşarea cercetării admi­nistrative.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

25 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9472
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2560
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6294
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8502
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.1720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro