CUSHMAN & WAKEFIELD ECHINOX: Piaţa spaţiilor industriale şi logistice îşi continuă trendul pozitiv: tranzacţii de 200.000 mp în T1 2021

Comunicate de presă / 29 aprilie

Piaţa spaţiilor industriale şi logistice îşi continuă trendul pozitiv: tranzacţii de 200.000 mp în T1 2021

Piaţa locală a spaţiilor logistice şi industriale a început şi anul 2021 pe un trend pozitiv, volumul tranzacţionat în primele trei luni ale anului ridicându-se la aproape 200.000 de metri pătraţi, dublu faţă de perioada similară a anului precedent, potrivit datelor firmei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Reînnoirile de contracte au reprezentat doar 16% din volumul tranzacţionat, astfel că cererea a fost determinată în primul rând de contracte noi şi de proiecte de relocare. Mai mult de 40% din tranzacţii au fost de preînchiriere, astfel că piaţa va continua să se dezvolte într-un ritm susţinut. Bucureştiul a atras aproape 60% din volumul tranzacţionat, o activitate importantă fiind observată şi în Timişoara, Piteşti (câte 10% din volumul tranzacţionat) sau Braşov (7%).

Livrările de spaţii noi în primul trimestru al acestui an au fost limitate, cea mai importantă dezvoltare finalizată fiind extinderea cu 10.000 de metri pătraţi a centrului de distribuţie deţinut de Decathlon în cadrul parcului logistic dezvoltat de WDP la intersecţia dintre autostrada Bucureşti - Ploieşti şi Centura Capitalei. În cadrul aceluiaşi proiect a fost semnată şi una dintre cele mai mari tranzacţii ale începutului de an, eMag închiriind un spaţiu de 11.000 de metri pătraţi.

Rodica Târcavu, Partner, Industrial Agency, Cushman & Wakefield Echinox: "Companiile din sectorul de retail, distribuţie şi comerţ online sunt cele mai active în acest domeniu şi suntem încrezători că ele vor fi motorul dezvoltărilor viitoare de parcuri logistice în Bucureşti şi în celelalte oraşe. Acest sector intră într-o nouă fază de maturizare, cu proiecte diversificate realizate atât de către dezvoltatori internaţionali, cât şi de jucători locali, având standarde de calitate ridicate ale clădirilor şi grijă pentru mediul înconjurător, precum şi chiriaşi stabili, cu planuri bine conturate şi cerinţe din ce în ce mai sofisticate."

În prezent, dezvoltatorii au în construcţie spaţii noi cu o suprafaţă cumulată de peste 450.000 de metri pătraţi. Bucureştiul rămâne cea mai activă piaţă, în jurul Capitalei fiind concentrate circa 55% din noile spaţii aflate în construcţie. Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov, trei dintre cele mai importante pieţe logistice regionale, alături de Craiova, unde va fi construit un nou centru logistic pentru Profi, sunt de asemenea active.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro