Dan Cărbunaru: "Guvernul nu este în grevă, disponibilitatea noastră la dialog este aici"

S.B.
Ziarul BURSA #Politică / 25 mai

Dan Cărbunaru: "Guvernul nu este în grevă, disponibilitatea noastră la dialog este aici"

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a făcut joi apel la dialog către liderii sindicali din învăţământ şi a menţionat că Executivul "nu este în grevă", informează Agerpres.

Cărbunaru a fost întrebat ce va face Guvernul dacă liderii de sindicat din învăţământ decid să continue greva generală.

"Facem încă o dată un apel la dialog către liderii sindicali. (...) Guvernul nu este în grevă, suntem aici, membrii cabinetului sunt aici, disponibilitatea noastră la dialog este aici. Nu am discutat cu liderii de sindicat doar la Palatul Victoria. Au fost miniştri din cabinet care au mersi ieri la întâlnirea cu liderii sindicatelor chiar la sediul lor. Este un dialog care trebuie să continue. Desigur, nu ne împiedică să spunem, chiar poate ar fi mai bine ca acest dialog să continue în timp ce copiii noştri învaţă la şcoală, în timp ce profesorii lor, educatorii lor, la rândul lor, sunt la şcoală", a spus Cărbunaru într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că cei doi ani de pandemie au afectat oricum procesul de învăţământ.

"Au afectat emoţional copiii noştri, au afectat poate şi interacţiunea cu dascălii lor şi orice întârziere suplimentară a întoarcerii la şcoală nu este decât de natură a afecta în plus elevii, tinerii noştri, mai ales într-un context în care cel puţin o bună parte dintre ei, cei care sunt încă în clasa a opta sau a douăsprezecea, se pregătesc de examene şi au nevoie de pregătire, au nevoie să îşi vadă profesorii, au nevoie să înlocuiască emoţiile generate de faptul că au sau nu medii încheiate, intră sau nu în examene, cu emoţiile pregătirii în sine, care sunt singurele emoţii pe care ar trebui să le aibă în acest moment elevii din România", a afirmat Cărbunaru.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Emoții apar dacă se tot modifică datele de examen, cum dorește guvernul. Aceste hg sau om ce-or fi ar trebui să se pună problema a fi contestate spre a fi anulate în justiție. Există bine-merci și sesiune de toamnă în care ceea ce ar fi normal guvernul să modifice e să nu apară candidații cu statut "corijenți"(sau restanțieri, după caz). Abia atunci s-ar pune problema cine-ar fi afectat în mod real, de pildă cine n-a dat bac-ul de olimpic și vrea să continue studiile în altă țară.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro