DAN SIMIONESCU:Constantin Frăţilă a ignorat votul "COMCM" la AGOA "SCUT"

A. Sârbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 octombrie 2012

Constantin Frăţilă a ignorat votul mandatarului "COMCM" în cadrul AGOA de la "SCUT" din data de 15 octombrie, ne-a declarat Dan Simionescu, reprezentantul SIF Transilvania în acţionariatul celor două companii. "Cum se poate explica altfel faptul că, deşi deţine 64% din acţiunile < SCUT >, < COMCM > nu şi-a putut impune niciunul dintre candidaţii pentru Consiliul de Administraţie (CA) al companiei?", întreabă domnia sa.

Dan Simionescu acuză faptul că nicio persoană propusă de către "COMCM" pentru CA-ul "SCUT" nu s-a regăsit pe lista candidaţilor care a fost supusă votului.

Săptămâna trecută, reprezentanţii "COMCM", al cărei acţionar majoritar, cu 56,72% este SIF Transilvania, l-au acuzat pe Constantin Frăţilă de abuz şi manipularea pieţei în cadrul AGOA de la "SCUT", din data de 15 noiembrie, afirmând că acesta adoptă hotărâri rezultate din încălcarea legii şi aplică acţionarilor "un tratament inegal şi discriminatoriu".

Acţionarul ne-a răspuns că des-făşurarea şedinţei, al cărei preşedinte a fost, a respectat toate prevederile legale.

În cadrul AGOA "SCUT" de săptămâna trecută, au fost revocaţi membrii CA ai companiei, în locul lor fiind numiţi Constantin Frăţilă, Mihaela Frăţilă, Gabriela Alexe, Claudiu Rogojină şi Ion Mârleneanu, ultimul urmând să ocupe şi func-ţia de preşedinte al CA.

"COMCM" deţine 64% din acţiunile "SCUT", iar Constantin Frăţilă 32,76%. Principalii acţionari ai "COMCM" sunt SIF Transilvania, cu 56,72% dintre acţiuni, Constantin Frăţilă, cu 31,56%, şi Maria Alexandra Frăţilă, fiica domniei sale, cu 10%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cat profesionalism, implicare , determinare la SIF Transilvania si somitatile cenusii platite pe bani grei (indirect de amaratii aia de 9 milioane de actionari pe care vor sa-i "protejeze"!). Daca atata pot actualii, SIF ar trebui sa aiba doar un angajat contabil , 5 juristi ADEVARATI si un Consiliu de Supraveghere al actionarilor care, in functie de cate actiuni au sa reprezinte interesele sif in toate societatile unde sif detin cel putin 10% din capitalul social. Si asta URGENT. Ei vor avea obligatia sa monitorizeze punctual societatile unde vor fi implicati, sa cunoasca si sa raporteze detaliat situatia si potentialul societatilor unde activeaza ca mandatari ai sif si sa se consulte periodic cu Consiliul de Supraveghere in legatura cu strategia de maximizare a averii sif.In caz contrar sif vor fi sifonate in continuare din greu pana cand se va alege praful de ele.O alta varianta ar fi ca sif sa se divizeze in cate 2 societati : una in care actionari sa ramana cuponarii si cei cu mai putin de un anumit numar (2500-spre ex) de actiuni si alta cu restul actionarilor care au investit efectiv bani si sperante in mare parte inselate.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

20 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9219
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6021
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9593
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6180
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.9991

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro